Formida
Image default
Bedrijven

Accessoires voor je huisdieren

We kennen allemaal wel van vroeger de pluche hondjes van de kermis die dan een mooi jasje aan hadden en in een handtasje zaten. Als klein meisje was het je droom om er 1 te winnen en als het dan zo ver was, was je dolblij! Maar tegenwoordig zien we zulke hondjes steeds vaker voorbij komen. Rondom de kerstperiode hondjes of katten met een kerstmuts op of een kerstelven pakje aan. Honden kleding is in eerste instantie niet bedoeld voor de sier maar is om praktische redenen uitgevonden. Sommige dieren hebben zo’n dunne vacht dat het tijdens de winter periode noodzakelijk kan zijn om een regen en wind afstotende jas aan te trekken. Ook voor honden met zwakke voetzolen kan het soms prettig zijn om sokjes of schoentjes aan te doen. Maar wat voor accessoires bestaan er nou eigenlijk allemaal voor honden en katten?

Honden

Als we het hebben over praktische accessoires voor je hond beginnen we met de jas. Wil jouw hond de hele dag niet naar buiten als het stortregent? Probeer dan eens een regenjas met capuchon. Voor sommige honden kan regen erg pijn doen op de vacht en een regenjas kan dat tegen houden. Vaak hebben deze regenjassen ook nog reflecterende strepen waardoor jij en je hond goed te zien zijn in het donker. Toch meer verlichting nodig? Dan zijn er speciale halsbanden met lichtjes erin. Super handig als je langs een donkere weg moet lopen met je hond. Naast de verlichte halsband hebben we natuurlijk ook een normale halsband nodig. Halsband hond heb je in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten. Als je een hond hebt die erg aan de lijn trekt tijdens het uitlaten is een tuigje een beter idee. Hiermee zorg je ervoor dat je hond geen last van zijn nek krijgt en het loopt voor jezelf ook een stuk fijner. Als je hond van veel zwemmen houdt is een zwemvestje ook nog niet zo’n gek idee, scheelt jou weer een duik in de sloot…

Katten

Een fijne krabpaal, krabton of krabplank kan natuurlijk niet ontbreken voor jou kat. Dit zorgt er 9 van de 10 keer voor dat jouw kat van jouw eigen spulletjes af blijft en zich lekker op zijn eigen krabpaal kan richten. Katten zijn ook dol op leuke speeltjes. Als het snel beweegt, springt of licht geeft zijn ze al blij. Denk bijvoorbeeld aan een leuk laser speeltje of een zelf kruipend muisje. Een kat is erg goed in zich zelf vermaken zolang hij maar genoeg speeltjes heeft.