Formida
Image default
Bedrijven

De voordelen van een sauna

Langzaam maar zeker zijn sauna’s in Nederland mateloos populair geworden. Op plekken als Elite Wellness in Tilburg zie je daarom steeds vaker dat de sauna volledig is volgeboekt. Maar hoe komt dit nou precies? Hier zitten meerdere redenen achter. De grootste reden is dat er veel voordelen zitten aan een bezoekje bij de sauna. Finnen maken niet voor niets al eeuwen gebruik van deze traditie. Wil jij ontdekken wat de voordelen van een sauna precies zijn? Dan is het zeker geen slecht idee om deze blog door te lezen. Je ontdekt hier namelijk de drie grootste voordelen van een sauna. Op deze manier kun je zelf beslissen of een sauna het proberen waard is.

Goed voor je hart

In de eerste plaats is het een voordeel dat een sauna goed voor je hart is. Hart- en vaatziekten komen steeds vaker voor in Nederland. Deze statistiek is zeer verontrustend, maar dit betekent niet dat men niets kan doen om de kans op dit soort ziektes te voorkomen. Een sauna helpt als preventief middel hiervoor. Dit komt doordat de hoge temperatuur van een sauna je huid verhit en je lichaamstemperatuur verhoogt. Als gevolg hiervan verwijden de bloedvaatjes zich nabij de huid, waardoor je meer bloed rond pompt. Dit blijkt een goed ritueel te zijn voor je hart.

Perfect na een workout

Een ander voordeel van een sauna is dat het een uitstekend iets is om te doen na een workout. Wanneer je net een zware training hebt gehad, is het zaak om je spieren goed te verzorgen. Je wilt immers zaken als kramp en spierpijn verminderen. Doordat een sauna ervoor zorgt dat de bloedvaten in je lichaam verwijden, komt bloed ook dieper in je spieren terecht met zuurstof. Zo krijgen je spieren dus sneller de stoffen die ze nog hebben om te herstellen. Wanneer je een fanatiek sporter bent, is een sauna dus zeker handig.

Een goed middel tegen stress

Tot slot is een sauna een uitstekend middel tegen stress. Stress kan iemand enkele levensjaren kosten. Daarom is het zaak om je stressniveau zo laag mogelijk te houden. Een sauna helpt hierbij. De hitte zorgt er namelijk voor dat je stresshormonen automatisch worden verlaagd. Zo ga je vrolijker je dag door.