Formida
Image default
Aanbiedingen

4 Redenen om uw bedrijf te verkopen

4 Redenen om uw bedrijf te verkopen

Er zijn een tal van redenen te bedenken waarom u uw bedrijf zou willen verkopen. Misschien heeft het te maken met nieuwe interesses, leeftijd of een veranderd marktklimaat. In dit blogartikel vertellen we u graag over 4 redenen waarom het een goed idee kan zijn om uw bedrijf te verkopen.

1: Tijd voor pensioen

Voor vrijwel iedereen komt er ooit een moment dat het mooi geweest is en dat er gestopt wordt met werken. Waarschijnlijk geldt dit ook voor u. Wanneer u met pensioen gaat kunt u soms het bedrijf over laten nemen door familie, maar dit is niet altijd het geval. Dan is uw bedrijf verkopen de beste optie.

 

2: U heeft minder tijd voor wat u echt leuk vindt

Bij het oprichten van uw bedrijf had u waarschijnlijk een duidelijke visie voor uw bedrijf, maar deze begint naarmate uw onderneming groeit steeds troebeler te worden. U kunt er dan voor kiezen uw huidige bedrijf te verkopen en vervolgens een nieuwe uitdaging te gaan zoeken

 

3: U wilt echt iets anders gaan doen

Het komt ook vaak voor dat bedrijfseigenaren willen switchen van de ene naar de andere branche. Niet alleen werknemers blijven steeds korter hetzelfde doen. Wanneer u er achter komt dat uw hard eigenlijk in een andere markt ligt, is het wellicht de tijd aangebroken om uw bedrijf van de hand te doen.

 

4: Het is tijd om te consolideren

Soms zit er niks anders op dan te consolideren bij het verkopen van uw bedrijf. Het verkopen van uw bedrijf kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw werknemers hun baan kunnen behouden, of dat u zelf door kan als werknemer in plaats van werkgever. Dit kan misschien eerst vervelend zijn, maar dit is vaak het begin van een mooi nieuw begin. Met de hulp van een ervaren partij als Marktlink ontvangt u de juiste prijs voor uw onderneming en kunt u weer verder kijken.

 

https://www.marktlink.com/