Formida
Image default
Aanbiedingen

Zomerhitte: zo houd je een woning koel

Zomerhitte: zo houd je een woning koel 

Met een hittegolf voor de deur kan het soms lastig zijn om een woning af te koelen. Ben je benieuwd hoe je jouw woning koel kunt houden tijdens de warmere dagen? Je leest het hier!

 

Houd ramen en deuren gesloten

Wie meteen de ramen en deuren openzet in de morgen, zal de temperatuur snel zien stijgen. Dat komt omdat het buiten warmer is dan binnen. Warme lucht zal dan ook snel binnentreden en de woning opwarmen. Dit gebeurt helaas ook als je de ramen en deuren gesloten hebt. Houd dus ook rolluiken en gordijnen zoveel mogelijk gesloten zodat je de koelte in de woning bewaart. 

 

Barbecue-tijd!

Wist je dat er met koken ook warme vrijkomt? Het is niet voor niets dat de barbecue met het warme weer vaak tevoorschijn wordt getoverd. Zo zorg je dat de kookwarmte lekker buiten blijft. Wie geen zin heeft om de barbecue aan te steken doet er verstandig aan om het fornuis zo min mogelijk te gebruiken en de oven uit te laten staan. 

 

Hang een laken op

Is de warmte al binnen en wil je echt de ramen opzetten? Geen nood! Met een laken zorg je dat de luchtstroom die binnen komt toch nog een beetje afkoelt. Een beter excuus om al het beddengoed te wassen en in de deuropening te drogen, kunnen we niet bedenken. 

 

Airconditioning 

Heb je alles geprobeerd, maar blijft de woning toch niet de juiste temperatuur? Een airconditioning is de perfecte manier om een ruimte af te laten koelen of op te warmen. Er bestaan zelfs mobiele airco’s die te verplaatsen zijn naar verschillende ruimtes. Deze zijn in het bijzonder geschikt voor wat kleinere kamertjes. Vaste airco’s daarentegen, zijn geschikter voor grotere ruimtes. Bovendien maken deze minder lawaai dan de kleinere airco’s. Dat is wel zo fijn als je moet werken of slapen. 

 

Hoe onderhoud je een airco? 

Een airco kan wat tijd kosten in aanschaf. Daarom is het belangrijk om je te laten adviseren door een professional. Heb je een airconditioning thuis, maar werkt deze niet meer? Dat kan natuurlijk gebeuren. Soms kan het lang duren voor dit gerepareerd kan worden. Met het in huis halen van het juiste onderdeel ben je meteen een stap dichter bij een koelere ruimte. Airco onderdelen vind je tegenwoordig gemakkelijk en snel online. Zo hou je het hoofd zelfs in deze hitte lekker koel. 

https://fixpart.be/