Formida
Image default
Bedrijven

Zwembad in de tuin? Dit moet je weten

Als je een grote tuin hebt, dan kan een zwembad een echte toevoeging zijn. Het geeft je tuin een luxere uitstraling en je hoeft op een warme zomerdag niet halsoverkop een opblaasbadje te halen.

Je hebt accessoires nodig

Je hebt meer nodig dan het zwembad alleen, anders wil je binnen de kortste keren niet meer in het bad. Ga je voor een luxer bad, dan moet je een paar dingen kopen, bijvoorbeeld een filterpomp, een afdekhoes en een grondzeil. Je mag ook niet vergeten om een trap aan te schaffen. Denk er aan dat je elke keer het zwembad afdekt, want anders liggen er binnen de kortste keren een hoop bladeren en beestjes in.

Maak het bad schoon

Het bad schoon houden is erg belangrijk. Het lijkt ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Koop bij een opbouw zwembad meteen chloortabletten en teststrips aan. Met chloortabletten desinfecteer je het water. Je moet ook de PH waarde in de gaten houden. Met een beetje granulaat zorg je ervoor dat het water een goede PH-waarde behoudt.

Hype of waardevolle investering?

Voordat je begint te graven moet je er echt zeker van zijn dat je een zwembad in de tuin wilt. Praat erover met je hele gezin en wacht een paar maanden totdat jullie het zwembad gaan aanleggen. Wie weet vinden jullie het binnen een maand geen leuk idee meer. Schrijf ook alternatieven op: in plaats van een bad kun je ook een grote moestuin aanleggen of een klimrek neerzetten.

Opbouw zwembad: een gulden middenweg

Als je dus nog niet helemaal zeker bent, kun je ook kiezen voor een opbouw zwembad. Dit bouw je in het voorjaar op en breek je in het najaar weer af. Dit scheelt je ook enorm in kosten. Voor een opbouw zwembad betaal je iets meer dan 1000 euro, terwijl je voor een permanent zwembad vaak 20.000 euro kwijt bent.

https://outathome.com/nl/zwembaden/opbouw-zwembad

Gerelateerde artikelen

Kunst lenen bij een gespecialiseerde galerij

Telefoonhoesjes ter bescherming

Denk aan uw toekomst en kies ervoor om te investeren in vastgoed