Formida
Image default
Bedrijven

Waarom een vloerkleed een goed idee is

Vloerkleden zijn een leuke toevoeging aan uw interieur. Ze zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Een vloerkleed heeft meerdere functies in uw woning. Wij noemen de voordelen voor u op.

Voordelen

Een vloerkleed bakent ruimtes af. Het maakt een ruimte compleet. Wanneer u geen vloerkleed in uw woning hebt liggen kan het er saai en leeg uitzien. Let op de vorm, afmeting en kleur als u een vloerkleed wil gaan kopen. Wanneer deze zaken kloppen is de ruimte een geheel en voelt hij ook veel groter aan. Een vloerkleed heeft ook een aantal praktische voordelen. Wanneer u een vloerkleed in uw kamer hebt liggen, wordt het geluid beter geabsorbeerd. Hoe dikker het vloerkleed is, hoe beter het geluid geabsorbeerd wordt. Vloerkleden absorberen niet alleen geluid, maar ook warmte. Dit wordt wel door het materiaal van het vloerkleed bepaald. Vloerkleden die hoogpolig zijn of vloerkleden met een foam rug nemen de meeste warmte op.

De laatste trends

Zoals eerder aangegeven zijn vloerkleden een mooie toevoeging aan uw interieur. Bij elk interieur is wel een passend vloerkleed te vinden.

Een trend die we al een lange tijd voorbij zien komen is de vintage look. Deze vloerkleden ziet u niet alleen in het klassieke interieur, maar in alle stijlen terugkomen. De vintage vloerkleden stralen warmte uit, zijn tijdloos en stijlvol.

Iets wat we in veel minimalistische interieurs terugzien zijn tapijten met een zig-zag of geruite patroon. De minimalistische vloerkleden trekken de aandacht naar iedere ruimte.

Ronde vloerkleden zijn ook helemaal hip. Je ziet ze vooral terug in woonkamers onder ronde tafels. Door te werken met verschillende vormen, ontstaat er een speels en ruimtelijk effect. Een leuk voorbeeld van een rond vloerkleed is een vloerkleed gemaakt van palmtouw.

Wilt u een warme sfeer in uw huis creëren? Ga dan voor een wollen vloerkleed. Ze zijn erg zacht, zorgen voor een warme sfeer in uw woning en hebben een tijdloos karakter. Een wollen vloerkleed kunt u het beste toevoegen aan een landelijk of modern interieur.

Tapijt schoonmaken

U tapijt schoonmaken is natuurlijk veel minder leuk dan het uitzoeken van een vloerkleed. Tapijt reinigen Antwerpen is een hele klus. Wanneer er vlekken in het vloerkleed zitten krijg je dit er lastig uit. De beste optie is om tapijt reinigen Antwerpen door een professioneel tapijt reinigingsbedrijf te laten doen. Veel mensen besteden hun tapijt reinigen Antwerpen uit.