Formida
Image default
Bedrijven

Zo zorg je ervoor dat je een civieltechnisch goed afrondt!

Nederland staat wereldwijd bekend om haar sterke civiele techniek. Zo kiezen bedrijven van over de hele wereld ervoor om met Nederland samen te werken. Als je in Nederland binnen de civiele techniek werkt, dan kan het zomaar zijn dat je na verloop van tijd de leiding krijgt over een project. In dat geval is het zeer belangrijk dat je er alles aan doet om een zo mooi mogelijk eindresultaat te krijgen. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het organiseren van een civieltechnisch project.

Zorg voor een goede planning

Om ervoor te zorgen dat je het werk zo snel mogelijk afrondt, is het uiterst belangrijk dat je zorgt voor een goede planning. Maak een zo realistisch mogelijke planning en laat deze planning aan alle betrokkenen zien. Laat hierbij ook zien wat de gevolgen zijn als er wordt afgeweken van de planning. Hierdoor krijg je meer draagvlak en is de kans groter dat je het werk uiteindelijk afkrijgt. Daarnaast krijg je eerder te horen of bepaalde onderdelen van de planning wel realistisch zijn. 

Sorteer je vuil goed

Bij een civieltechnisch project krijg je al snel te maken met een behoorlijke hoeveelheid vuil. Om ervoor te zorgen dat dit je zo min mogelijk geld kost, is het belangrijk dat je afval scheidt. Voor oud ijzer kun je bijvoorbeeld geld krijgen. Het zou dan ook zonde zijn als je het oudijzer uiteindelijk bij de rest dumpt. Om het afval zo goed mogelijk te kunnen schrijven, dien je te zorgen voor de juiste afvalcontainers voor op de bouwplaats. In de meeste gevallen kun je deze huren bij een bedrijf in de buurt. 

Maak duidelijke afspraken met de opdrachtgever

Een onderdeel waar erg veel geld op wordt verloren, is de handhaving van de afspraken met de opdrachtgever. Zo krijg je bij de verbouwing van een kot al snel te maken met meerwerk. In dat geval is het belangrijk dat het vooraf duidelijk is wie er in zo’n situatie moet opdraaien voor de financiële schade. In veel gevallen draait de onderaannemer op voor deze schade en leidt het project hierdoor verlies. Zorg er daarom als uitvoerder voor dat alles is vastgelegd en voorkom daarmee dat je de projectleider moet teleurstellen.