Formida
Image default
Mode en Kleding

Huwelijksaanzoek plannen? Dit mag je niet vergeten

Droom je ervan om binnenkort te trouwen met de vrouw van je leven? Dan moet je natuurlijk eerst een huwelijksaanzoek. Want pas vanaf ze ‘ja’ zegt, kan je alles beginnen plannen. 

Een aanzoek doen is een heel stresserende situatie. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Deze drie zaken mag je zeker niet vergeten:

1) Een mooie verlovingsring

Je mag absoluut geen huwelijksaanzoek doen zonder een mooie verlovingsring. Want daar draait het tenslotte om; na het aanzoek de ring over de vinger van je vriendin schuiven. 

Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Maar wij raden aan om voor een gouden verlovingsring te kiezen, liefst met één of meerdere diamanten in. Deze ring hoeft trouwens geen fortuin te kiezen. Want er zijn al gouden modellen vanaf ca. 400 euro. 

(TIP) Breng een bezoek aan een juwelierszaak in de buurt, en koop je verlovingsring niet online. Een afbeelding is altijd anders dan het echte exemplaar. Bovendien kan je op deze manier beroep doen op het advies van de verkoopster. 

2) Een overtuigende huwelijksaanzoek tekst

De kans is groot dat je tijdens het huwelijksaanzoek heel zenuwachtig bent. Het is natuurlijk iets dat je niet elke dag doet. Om te vermijden dat je op dit cruciale moment met je mond vol tanden staat, schrijf je best op voorhand een huwelijksaanzoek tekst. Houd deze tekst kort, maar persoonlijk. En stop hem in je broekzak zodat je even kan spieken wanneer je je woorden kwijt bent. 

(TIP) Geen inspiratie momenteel? Kijk even rond op Google en je vindt direct een hele hoop leuke teksten voor een huwelijksaanzoek.

3) Een romantische locatie

In theorie zou je het huwelijksaanzoek in je living of in de tuin kunnen doen. Maar dat is niet meteen de meest romantische plek. Ga dus op zoek naar een beter plekje, zoals een gezellige B&B of een mooi plekje in het bos. Je kan ook een plaats selecteren die voor jullie een speciale betekenis heeft, zoals de locatie waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben, of jullie eerste reisbestemming.