Formida
Image default
Winkels

Gids bij je zoektocht naar de perfecte cocktailjurk

De tijd dat een cocktailjurk standaard zwart was, ligt al even achter ons. Dit formeel maar toch speels jurkje vind je tegenwoordig in alle kleuren. Gelukkig maar, dan kan je de kleur kiezen die bij jouw persoonlijkheid past. Cocktailjurken draag je tijdens een avondje uit, op evenementen met een niet al te formeel karakter.

 

Toon die benen

Het verschil met avondjurken is dat deze lang zijn en cocktailjurken kort. Het is de bedoeling dat de benen getoond worden. Is het koud, dan kan je een cocktailjurk makkelijk combineren met huidkleurige panty’s. Een cocktailjurk is supersexy maar let wel op dat je niet te bloot gaat, dan wordt het ordinair. Weet dat op feestjes met ‘cocktail’ als dresscode, vaak foto’s gemaakt worden die nadien op Instagram verschijnen. Zorg er dus voor dat je niet in verlegenheid gebracht wordt.

 

Ga loos met accessoires

Wees niet bescheiden met accessoires en blingbling. Een cocktailjurk kan je perfect combineren met een clutch. De gelegenheid vraagt niet om allerlei spullen mee te zeulen in een grote handtas of een rugzak. Om je benen nog beter te benadrukken, draag je liefst schoenen met hoge hakken tot zelfs zeer hoge hakken. Stiletto’s passen het mooist onder een cocktailjurk dus als je het aankunt om er een hele avond op te staan en te dansen, haal ze maar uit de kast. Je zal zeker bewonderende blikken oogsten.

Het klinkt misschien wat vreemd maar Rihanna droeg haar cocktailjurk in combinatie met een hoed. Niet zomaar een hoed maar wel een vissershoedje uit slangenleer. Zeer trendy. Durf dit seizoen zeker uitpakken met een gewaagde hoed! Zoek je inspiratie online zoals bij JJ’s House.

 

Voor de juiste gelegenheid

Met een cocktailjurk kan je niet veel verkeerd doen. Je kan ze aantrekken op de housewarming van een vriendin of wanneer je uit eten gaat met je partner. En als ze niet te extravagant is, kan je er nog mee naar het werk ook. Sommige gelegenheden vragen toch een iets meer formele jurk die wat langer is. Bekijk grondig de uitnodiging. Denk ook een aan betaalbaar ondergoed.

https://www.jjshouse.com/nl/Cocktailjurken-c16/

Gerelateerde artikelen

De voor- en nadelen van protein shakes

Het gewicht van een dartpijl

Het belang van hoofdrekenen