Formida
Image default
Bouwen en verbouwen

Loodgietersklussen die u ook zelf kunt doen

Bent u altijd al wel eens benieuwd geweest naar klussen die u zelf zou kunnen doen die normaal gesproken ook door loodgieters worden gedaan? Dan zijn deze tips voor u! Bij loodgieter klussen die u zelf kunt doen kunt u denken aan uw wc die verstopt is, of aan uw gootsteen die weer eens verstopt is. TFK Installatieservice, Loodgieter in Amstelveen, geeft u een aantal tips over loodgietersklussen die u zelf kunt doen. 

Voorkomen is beter dan oplossen

U kunt beter alles goed onderhouden zodat u minder kans heeft dat er iets verstopt raak of kapot gaat. Denk hier bijvoorbeeld aan de simpelste dingen bij uw gootsteen. Voorkom bijvoorbeeld dat er vet in uw gootsteen terecht komt. Dan heeft u minder kans dat die verstopt raakt. De kans is natuurlijk altijd nog wel aanwezig maar u verminderd de kans wel.

Tips voor uw gootsteen

Als u te maken heeft met een verstopte gootsteen dan is dat natuurlijk erg vervelend. Dit is natuurlijk mogelijk om op te lossen maar het is niet iets waar u om staat te springen! Dus waarom zou u het niet beter voorkomen in plaats van oplossen. Hieronder volgen een paar handige tips voor het voorkomen van het verstoppen van uw gootsteen:

Voorkom vet in uw gootsteen, dus denk hierbij aan de hoeveelheid vet er aan uw bord zit nadat u heeft gegeten. Verwijder dit eerst met keukenpapier voordat u dat in de vaatwasser doet of zelf afwast. Als u dit alleen al doet wordt de kans op een verstopping in uw gootsteen al gelijk velen malen minder.

Gebruik soda voor het verwijderen van de vetlaag. Soda is namelijk erg goed om vet tegen te gaan. Mix 4 liter water met 500 gram soda en zorg dat de soda goed is opgelost in het water. Als dat het geval is kunt u het door uw gootsteen gieten en zo wordt het gereinigd. Wacht wel 6 tot 8 uur met het doorspoelen van uw gootsteen nadat u dit heeft gedaan. Zo kan het goed intrekken. Als u het dan doortrekt met water dan reinigt u het goed en als u dit vaker doet voorkomt u de verstopping van uw afvoer!

Tips voor het ontstoppen van uw wc

De meeste mensen denken dat dit een onmogelijke klus is om zelf te verhelpen, maar dat is helemaal niet het geval. U kunt namelijk gewoon druk uitoefenen op de prop die verstopt zit en zo kunt u de prop er zelf met de hand uit trekken. Een nadeel hiervan is wel dat het water kan overstromen en daar zit u natuurlijk ook niet op te wachten.

Bent u nieuwsgierig naar meer van onze blogs? Kijk dan even op onze site hieronder:

Home

https://loodgieter-amstelveen.nu/