Formida
Image default
Winkels

Het gewicht van een dartpijl

Het gewicht van een dartpijl

Als je in een dartwebshop de verschillende dartpijlen bekijkt, zie je direct iets opvallends. Elke dartpijl heeft namelijk een bepaald gewicht. Dit gewicht is verschillend tussen alle soorten pijlen en is daarom van grote invloed.

Sommige spelers hebben de behoefte om met pijlen van maar 20 gram te gooien. Andere spelers daarentegen hebben pijlen van minstens 40 gram nodig. Dit verschil is aanzienlijk en is persoonsgebonden. Weet jij bijvoorbeeld van jezelf of je liever met zware pijlen gooit? Of heb je liever lichtere pijlen?

Het is overbodig om te vermelden dat het gewicht van een dartpijl van grote invloed is. Het gewicht van een dartpijl is bepalend voor je spel. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er bepaalde regels met betrekking tot het gewicht.

Voor de meeste mannen ligt het ideale gewicht van een dartpijl rond de 23 gram. Bij vrouwen ligt het gewicht iets hoger; rond de 25 gram. Vrouwen hebben over het algemeen een zachtere worp en zijn daardoor gebaat bij een iets zwaardere dartpijl.

Als je een snelle darter bent, heb je baat bij lichte pijlen. Je kan dan meer je gevoel in de pijlen kwijt, waardoor je de beste prestaties zal behalen. Als je een trage speler bent, heb je meer baat bij zwaardere pijlen. Door het gewicht van de pijlen kan je ze beter sturen. Een trage speler neemt uitgebreid de tijd voor elke worp; een zwaardere pijl komt dan uitermate goed van pas.

Onder aan de streep is het een feit dat het gewicht van een dartpijl persoonsgebonden is. Elke speler heeft zijn/haar eigen voorkeuren en dat geldt met name voor het gewicht. We willen je dan ook adviseren om de verschillende gewichten met elkaar te vergelijken. Je merkt dan al snel of jij liever een zwaardere- of liever een lichtere dartpijl hebt.

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartpijlen-kopen-online/