Formida
Image default
Tuin en buitenleven

Waarvoor worden betonpoeren gebruikt?

Misschien dat de naam betonpoeren je niet direct wat zegt maar je hebt er beslist al gezien. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt zoals voor het plaatsen van verkeersborden en voor het stutten van bouwwerken. 

Betonpoeren voor verkeersborden

In bepaalde gevallen staan betonpoeren gewoon boven de grond. Als er een niet al te zwaar voorwerp in staat of iets dat met grote regelmaat verplaatst wordt is ingraven niet erg zinvol. Worden ze bijvoorbeeld gebruikt om een verkeersbord in te zetten dat permanent op dezelfde plaats blijft staan dan is ingraven wel verstandig. Het bord staat dan steviger en de kans dat het door iemand meegenomen wordt is ook aanzienlijk kleiner. 

Betonpoeren als fundering

Een ander voorbeeld waarbij betonpoeren altijd ingegraven worden is bij het gebruik als fundering. Betonpoeren kun je gebruiken bij tal van bouwwerken die wat wegen en waarbij een goede fundering onontbeerlijk is. Als je geen goede fundering gebruikt loop je het risico dat je bouwwerk verzakt en dat is uiteraard niet de bedoeling. Maak daarom altijd een goed plan waarbij je bepaalt welke betonpoeren je nodig hebt en hoeveel dat er zijn. Soms dien je voor duurdere poeren te kiezen dan je bedoeling was maar erop besparen is niet verstandig want alles valt of staat (ook letterlijk) met een goede fundering. 

Vraag na wat er allemaal mogelijk is

Indien je het zelf moeilijk vindt te bekijken welke poeren bij jouw klus passen kun je contact opnemen met Sierbeton Online. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken zodat je zeker weet dat je de goede betonpoeren hebt voor je klus. Je kunt ze voor advies bellen of mailen of je vult het contactformulier in dat je op de website vindt. Na ontvangst nemen zij met jou contact op om je verder te helpen. 

Gerelateerde artikelen

Tuinman Zeeland

Motormaaiers voor het grove werk

Tuinontwerp op maat van uw smaak? Tuinen-hendrix.be!