Formida
Tuin en buitenleven

Botox zonder hoofdpijn

Als je regelmatig last van hoofdpijn hebt, dan is dat best vervelend. Chronische hoofdpijn kan aan verschillende dingen liggen. Eén van de oorzaken is dat je huid te strak om je hoofd zit. Hierdoor komt er een lichte druk op bepaalde delen in je hoofd. In dat geval helpt waarschijnlijk bijna geen enkele medicijnen.

Eén van de dingen die hier wel kan helpen is een behandeling met botox tegen hoofdpijn. Door botox te spuiten ontspannen de spiertjes onder de hoofdhuid zich waardoor deze minder strak om jouw hoofd zit. Als het goed is moet jouw hoofdpijn daarna afnemen of zelfs helemaal weggaan.

Een nadeel en voordeel bij het gebruik van botox is dat de botox na een aantal maanden is uitgewerkt. Jouw lichaam heeft dan alle botox weer uit de spiertjes verwijderd waardoor jouw huid weer strakker gaat zitten.

Dit komt omdat botox een bacterie is. Jouw lichaam vind dit niet leuk en zal beginnen om deze botox uit je lichaam weg te halen. Ook al is botox een gevaarlijke bacterie het is niet gevaarlijk om te gebruiken voor behandelingen in het ziekenhuis of door een cosmetische arts.

Botox werd ontdekt toen er begin 20e eeuw een aantal mensen tegelijk doodgingen aan een infectie. Ze kregen dit allemaal nadat ze een bepaald soort voedsel hadden gegeten. In de jaren erna is er veel onderzoek naar de bacterie gedaan en werden er verschillende varianten binnen de bacteriegroep ontdekt. Slecht twee van die varianten zijn betrouwbaar genoeg om te worden gebruikt in het ziekenhuis. Deze worden nu gebruikt voor het behandelen van mensen met een bepaalde vorm van spasme en worden gebruikt in de cosmetische chirurgie om mensen er beter uit te laten zien. Zolang artsen botox spuiten en er geen mensen met de bacterie werken terwijl ze er geen verstand van hebben is de kans vrijwel uitgesloten dat er mensen ziek van worden.

http://faceland.nl/