Formida
Image default
Eten en drinken

Waar vind je de beste witte wijn?

Het is heerlijk om lekkere wijn te kunnen drinken tijdens een diner of een gezellige lunch. Voor elke gelegenheid of elk gerecht is er wel een passende witte wijn te vinden. De juiste wijn zal de smaak van het gerecht versterken, en andersom. Als liefhebber van witte wijn, zal je waarschijnlijk graag meer willen weten over waar je de beste witte wijn kunt vinden. In dit artikel zullen we daarom een aantal populaire witte wijnen met je bespreken.

Chardonnay

Chardonnay is een redelijk zachte witte wijn die meer aan de droge kant zit dan aan de zoete kant. Het is vooral afhankelijk van wanneer de wijn vergist is. Hoe later de wijn wordt vergist, hoe droger deze is. Chardonnay is misschien wel de populairste wijnsoort ter wereld. Dit komt mede doordat er zoveel soorten van zijn, dat er voor iedereen wel een soort te vinden is die bij hem of haar past. Doorgaans vind je vooral zoete tonen in Chardonnay, zoals die van mango of ananas.

Pinot Grigio

Als je houdt van een wat meer droge wijn die toch fris is, is de Pinot Grigio zeker een wijnsoort voor jou. De frisse ondertoon komt bijvoorbeeld tot stand door tonen van citrusvruchten en perzik. Een glas Pinot Grigio gaat goed samen met aperitiefjes. Vergeleken met een Chardonnay, is een Pinot Grigio wat zuurder en lichter van smaak.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een droge witte wijn. Vergeleken met Pinot Grigio is een Pinot Grigio wat droger. De wijn wordt gekenmerkt door een kruidige en frisse smaak, die tot stand komt door tonen van bijvoorbeeld limoengras, dragon of citrusvruchten.