Formida
Image default
Eten en drinken

Proef de rijkdom van Belgische tomaten

Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel, gelegen in de provincie Antwerpen, is al jarenlang een gevestigde waarde als het aankomt op Belgische tomaten kweken. Hun kwekerij bevindt zich op het platteland en is omringd door groene velden. Om bij te dragen aan het behoud van deze natuurlijke pracht, zetten ze sterk in op ecologie. Ontdek hoe ze dit aanpakken.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Dat is precies waar Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel voor staat. Die overtuiging laat zich duidelijk zien in de verpakking van hun producten. Het grootste deel daarvan bestaat uit biologische grondstoffen, in tegenstelling tot de plastic verpakkingen die we vaak in de winkel terugvinden. Om buitensporig waterverbruik te vermijden, vangt de kwekerij een maximale hoeveelheid aan regenwater op. Al het water dat ze opvangen, wordt gebruikt in het bedrijf. Hierdoor besparen ze heel wat kraantjeswater en drukken ze de prijs, wat een win-winsituatie is voor zowel het bedrijf als voor jou, hun consument. Het plantaardig afval afkomstig van de teelt van de Belgische tomaten, verwerken ze volgens het zogenaamde cradle-to-cradle-principe. Alle gewasresten worden gerecycleerd, waarna deze opnieuw gebruikt kunnen worden in de kwekerij.

Maak kennis met de Automato

De Stoffels Automato is een revolutionaire tomatenautomaat die inzet op de populariteit van zelfbediening. Ondertussen kan je in verschillende winkels in de provincie Antwerpen een exemplaar terug vinden. Het vernuftige ontwerp zorgt ervoor dat je zelf de gewenste hoeveelheid Belgische tomaten kan kiezen. Dankzij het draaisysteem zijn de tomaten veilig voor grijpgrage handen en blijft de hygiëne optimaal behouden. Kies uit verschillende soorten kerstomaten. De tomaatjes worden opgevangen in een kartonnen cup en zijn perfect voor onderweg. Eet ze uit het vuistje of verwerk ze in een salade en geniet van een heerlijke, gezonde lunch. De verpakking gooi je daarna gewoon bij het karton, waarna deze opnieuw gerecycleerd en hergebruikt kan worden.

https://www.stoffels-tomaten.be/