Formida
Image default
Bedrijven

Tools die helpen bij het beheren van wagenparken, allemaal in een overzichtelijk dashboard

Volg live alle aangesloten voertuigen op de kaart met gps-tracking. Bekijk snel de live verkeersinformatie en cluster meerdere voertuigen op dezelfde locatie. Registreer automatisch al je gereden ritten en kilometers conform de vereisten van de Belastingdienst. Zet ritten snel om van zakelijk naar privé. Monitor en beoordeel het rijgedrag van chauffeurs met maandelijkse rapportages dankzij de vele parameters zoals overmatig versnellen, hard remmen en scherpe bochten. Dit is allemaal te combineren in één overzichtelijk dashboard. Wie wil dit nou niet?!

Wagenparksoftwareoplossingen

Bestuurders met een auto van de zaak staan voor de keuze om automatisch of handmatig een rittenadministratie bij te houden. Het handmatig bijhouden van de rittenregistratie is mogelijk, maar kan de nodige problemen opleveren. Zo kost het zelf bijhouden van de administratie veel tijd en is de kans op missende of foutieve gegevens aanwezig. Het is daarom te overwegen om voor een betaalbaar bedrag over te stappen naar een automatische rittenadministratie. Een automatische administratie kan namelijk een flinke tijd- en kostenbesparing opleveren. Verschillende op maat gemaakte oplossingen ondersteunen de wagenparkbeheerder of kwaliteitsmanagers bij het beheren van het wagenpark. Zo verlies je nooit meer een voertuig uit het oog, heb je altijd de ritten- en kilometeradministratie op orde en is het mogelijk om met rijgedrag analyse in detail te kijken naar het presteren van het wagenpark.

GPS Auto Tracker

De afkorting GPS staat voor Global Positioning System. Deze systemen werken doormiddel van satellieten die zich bevinden in een baan rondom de aarde. De radiogolven die verstuurd worden vanuit deze satellieten, worden vertaald naar coördinaten om zo de plaats te bepalen op de aarde. Met een GPS tracker in je auto weet je altijd waar je voertuig zich op dat moment bevindt. Een auto tracker kan van pas komen in het geval van diefstal of als controlemiddel van bedrijfsvoertuigen. De data die de GPS tracker van YesHugo kan uitlezen is erg sterk door het 4G signaal en betrouwbaar door het OBD-systeem.

Rittenregistratie

Een ritregistratiesysteem bestaat uit twee verschillende onderdelen. Hardware, een klein OBD-kastje genaamd ‘black box’ dat je in de auto plugt en software. De slimme technologie die de gegevens omzet tot een sluitende en betrouwbare rittenregistratie. Door middel van GPS worden er om de paar secondes locaties bepaald en verstuurd. Door online in te loggen via mobiel/tablet of desktop, bekijk, beheer en exporteer jij hier de ritgegevens en heb je altijd een sluitende rittenadministratie voor de Belastingdienst.

Rijgedraganalyse

Rijgedrag analyse geeft zakelijke bestuurders en fleetmanagers ofwel wagenparkbeheerders inzicht in de prestaties van het wagenpark of zakelijk voertuig. Daarbij worden presentaties weergeven door middel van bepaalde rijgedragmetingen. Denk dan aan de volgende parameters: overmatig versnellen, hard remmen, rechter- en linksbocht, onnodig stationair lopen, overmatig toerental en te hard rijden. Deze voertuiginformatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de inzet van voertuigen, onderhoud, schadehistorie of brandstofgebruik.

Al deze mobiliteitsoplossingen zorgen voor goed rijgedrag en veiligheid van de chauffeurs. Daarnaast zorgen ze voor een efficiënte inzet van bestuurders die makkelijk te volgen zijn en waarvan de ritten automatisch vastgelegd worden. Branche specifieke werkprocessen kunnen gemakkelijk in kaart worden gebracht door slimme algoritmen en telematica oplossingen. Dit leidt niet alleen tot meer efficiëntie en productiviteit van organisaties, maar ook tot meer veiligheid en duurzaamheid. En daarentegen veel minder kosten.

Een 3-in-1 OBD GPS Tracker

De producten zijn simpel te gebruiken door middel van een plug & play systeem. Hiervoor wordt een zogeheten Ecobox gebruikt. Dit is een OBD-tracker (hardware) die wordt ingezet om de datastromen te ontvangen vanuit de aangesloten voertuigen. De OBD-tracker werkt op basis van gps en kan je via de OBD-poort van je auto inpluggen. Vanaf het moment dat het voertuig loopt en stroom doorgeeft aan de Ecobox, is hij actief. De OBD-poort kan nog wel eens op een lastig plek zitten, daarom zijn er ook verlengkabels beschikbaar om de dongle toch goed te kunnen opbergen.

De producten en tools zijn volledig ingericht op de behoeften van de wagenparkbeheerder of kwaliteitsmanager. De tools zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor jouw wagenpark om tijd en geld te besparen op je voertuigen. Maak dus vandaag nog kennis met wagenpark software!

https://yeshugo.com/