Formida
Image default
Hobby en vrije tijd

RC auto's voor beginners of kinderen kopen?

Wil je voor je kind een RC auto kopen, dan hangt het erg van de leeftijd van je kind af welke investering je doet. Jonge kinderen (vaak jongens) vinden Radio Controlled auto’s het absolute summum; zelf je race auto besturen! Maar welke RC auto koop je voor je kind? 

RC auto kopen voor je kind? 

Helaas wil er nog wel eens iets fout gaan bij het besturen van de auto, hij botst bijvoorbeeld met hoge snelheid tegen een hard object aan. RC auto’s kunnen lang niet altijd een dergelijke klap hebben en kunnen flink beschadigd raken. Het is dan ook niet aan te bevelen om een RC auto te kopen voor kinderen onder circa 9 jaar oud. Deze leeftijd staat overigens niet vast; het ene kind is er sneller rijp voor dan het andere. 

RC auto’s zijn dus ongeschikt voor jonge kinderen. In dat geval koop je een mooie speelgoed auto voor je kind die ook radio controlled is. Let wel: speelgoed auto’s gaan sneller kapot bij botsingen en zijn vrijwel niet te repareren. 

RTR RC auto en buggy’s voor de beginner

De meest populaire RC auto’s en RC buggy’s voor de beginner zijn RC modellen die “ready to run” zijn, de afkorting hiervoor is RTR, of R2R. Deze auto’s en buggy’s hoeven vrijwel niet meer in elkaar gezet te worden, in tegenstelling tot echte modelbouw auto’s en buggy’s. De opvolger van de RTR auto is de ATR of de A2R, wat staat voor “Almost To Run”. Hieraan zul je zelf iets meer moeten bouwen dan aan de RTR modellen. Wil je dus voorzichtig beginnen, zonder al te veel technische kennis op zak, dan kies je voor RTR modellen. 

https://rcspeedshop.nl/