Formida
Image default
Aanbiedingen

Waarop moet u letten bij het kopen van plasmatjes?

Waarop moet u letten bij het kopen van plasmatjes?

Of u ze nu potjes, puppy- of plasmatjes noemt, deze absorberende lakens zijn van onschatbare waarde geworden voor de puppytraining. Een doeltreffende zindelijkheidstraining hangt af van het aanleren van consequente gewoonten aan uw hond. Het juiste onderlegger maakt niet alleen positieve gewoonten mogelijk tijdens de zindelijkmaking, maar zorgt er ook voor dat het opruimen zo eenvoudig is als het weggooien van het onderlegger en het vervangen door een nieuwe.

Absorptie

De meeste wegwerppads gebruiken een superabsorberend polymeerpoeder tussen verschillende andere lagen, waaronder een kussenachtige bovenlaag die vloeistof opneemt zoals een papieren handdoek en een waterdichte plastic onderlaag die voorkomt dat er vloeistof op de vloer terechtkomt. Wanneer het in contact komt met water, absorbeert het polymeerpoeder de vloeistof en verandert het in een gel, zodat het water niet rondspettert of ergens anders weglekt.

De meeste puppy trainingspads hebben genoeg poeder om 3 tot 5 kopjes water te absorberen. Dit is aanzienlijk meer dan de meeste puppy’s op een dag plassen. Hoewel verschillende veterinaire bronnen iets andere normen geven, ligt de verwachte dagelijkse urineproductie voor een hond gewoonlijk tussen 0,4 en 0,85 ons per pond1. Dit betekent dat een puppy van 10 pond maximaal iets meer dan een kopje per dag plast.

Geurbestrijding

Hoewel wij vonden dat onze aanbevolen plaskompressen de geur van azijn naar behoren absorbeerden, is de kans groot dat uw hond of puppy-in-opleiding meer dan in staat is om veel krachtiger stank te produceren. Kijk eens naar plasmatjes die een laagje houtskool bevatten (soms verkocht als “actieve kool” of “geactiveerde houtskool”), die geuren uitstekend absorberen.

Wegwerp- vs. wasbaar

De meeste plasmatjes zijn voor eenmalig gebruik, bedoeld om een dag of enkele uren te gebruiken en daarna weg te gooien. Wasbare plasmatjes zijn herbruikbaar en ontworpen om in de wasmachine te stoppen als ze vuil zijn.

Terwijl wegwerppads met SAP-poeder betrouwbaar absorberen, gebruiken de niet-wegwerppads veel verschillende methoden, sommige effectiever dan andere. Terwijl we vonden dat de quiltachtige, dichte stof van ons favoriete wasbare onderlegger goed werk leverde bij het absorberen van vloeistoffen, waren we minder onder de indruk van de andere herbruikbare onderleggers die we hebben getest. Een veel voorkomend ontwerp is een rechthoek van nepgras in een bakje. Wij vonden deze praktisch nutteloos om geurtjes te onderdrukken of urine te absorberen. In plaats daarvan klotste de vloeistof gewoon rond op de bodem, wat een puinhoop oplevert als je het opraapt.

Hoeveel plasmatjes moet ik in één keer neerleggen?

Meestal hoeft u maar één onderlegger per keer neer te leggen. Plasmatjes van goede kwaliteit zijn waterdicht aan de onderkant en absorberend genoeg om twee tot drie keer te worden gebruikt voordat u ze moet weggooien. Als u een erg grote pup hebt of als uw pup regelmatig de plasmat hond mist, kunt u proberen meerdere onderleggers neer te leggen en de randen lichtjes te overlappen om een groter oppervlak voor uw pup te creëren.

Hoe lang moet u puppy zemen gebruiken?

Plasmatjes worden over het algemeen voor korte tijd gebruikt als de pups nog heel jong zijn. Het is het beste om zo snel mogelijk af te stappen van de zolen als u uiteindelijk wilt dat uw pup buiten op het potje gaat in plaats van op een zwerfkussen in huis.

Maar sommige mensen gebruiken de zemen voor altijd en gebruiken ze vaak in combinatie met een kattenbak of een zwerfkussenhouder. Langdurig gebruik van puppy pads is ideaal voor zeer kleine honden, voor huisdiereigenaren die leven op plaatsen met extreme temperaturen of weersomstandigheden, of voor huisdiereigenaren die in hoge flatgebouwen wonen of anderszins moeite hebben om hun hond naar buiten te brengen om te potten.

Werken puppy pads ook voor katten?

De meeste katten geven de voorkeur aan een kattenbak en kattenbakvulling om naar het toilet te gaan, maar puppy pads kunnen ook voor katten werken. Voor katten die regelmatig de bak “missen”, zijn plasmatjes uitstekend te gebruiken onder en rond de kattenbak om de plas van de vloer te houden. Puppy pads kunnen ook worden gebruikt in plaats van kattenbakvulling, hetzij in de bak, plat op de grond of in een plashouder. Puppy pads kunnen nuttig zijn voor katten die de bak weigeren en in plaats daarvan op tapijten, kleding of handdoeken plassen.