Formida
Image default
Auto's en Motoren

Minder geld in 2022 uitgeven? Met déze tips bespaar je op de autokosten

Is het jouw grote wens om in 2022 (veel) minder geld uit te gaan geven? Dat is heel goed voor te stellen. De inflatie is in 2021 immers vrij hoog, terwijl we ook nog met de naweeën van de coronapandemie te maken hebben. Gelukkig heb je voldoende mogelijkheden om veel geld te besparen, onder meer op de autokosten!

Tip 1: kies een nieuwe autoverzekering uit

Allereerst is het interessant om naar een nieuwe autoverzekering te kijken. Door over te stappen, kun je echt het nodige geld besparen. Daarbij is het wellicht ook nog interessant om voor een minder uitgebreide dekking te kiezen. Ook dáármee kun je de nodige euro’s per maand besparen.

Tip 2: verkoop jouw auto

Gebruik je jouw auto relatief weinig? Dan is het wellicht interessant om jouw auto te verkopen. Jouw auto verkopen levert namelijk op twee manieren een besparing op:

–      Je hebt geen vaste autokosten meer;

–      Je ontvangt nog een mooi bedrag voor jouw auto.

Tip 3: probeer zo zuinig mogelijk te rijden

Ook is het erg interessant om zo zuinig mogelijk te rijden. Juist door even jouw voet van het gaspedaal af te halen, verbruikt jouw auto een stuk minder brandstof. De auto uit laten rollen, eerder opschakelen en gewoon de aangewezen snelheid rijden, zijn enkele manieren om zo min mogelijk brandstof te verbruiken. Gezien de huidige brandstofprijzen is dit eigenlijk één van de belangrijkste tips.

Tip 4: probeer heel goed op te letten in het verkeer

Tot slot is het Davies om heel goed op te letten in het verkeer. Waarom? Omdat je op die manier mogelijke schade aan jouw auto weet te voorkomen. Dáármee bespaar je op termijn het nodige geld qua onderhouds- en reparatiekosten. Heb je onverhoopt toch met een sloopauto te maken? Of heeft jouw auto behoorlijke schade opgelopen? Dan kun je er alsnog voor kiezen om jouw auto te verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.be. Je bent hierbij van een snelle afhandeling verzekerd, inclusief een prima bedrag voor jouw auto. Ook hiermee voorkom je dus dat je in de toekomst nog met de vaste autokosten te maken hebt!