Formida
Image default
Sport

Zó kies je de juiste voetbalkleding voor een dameselftal uit

Ben je recentelijk samen met jouw vriendinnen een dameselftal gestart? Zit je al jarenlang met voetbalvriendinnen in een dameselftal? Of is jouw dochter recentelijk gestart met voetballen? Speciaal voor vrouwen en meisjes zijn in de afgelopen jaren allerlei soorten voetbalkleding op de markt gebracht. Deze voetbalkleding is getailleerd, is afgestemd op het vrouwelijke lichaam en ziet er fraai uit. Maar, hoe kies je nou de juiste voetbalkleding voor een dameselftal uit? Je leest het hieronder.

Bepaal waar je precies naar op zoek bent

Ben je op zoek naar een trainingspak dames? Wil je alleen een trainingsbroek voor dames aanschaffen? Wil je graag een compleet voetbaltenue voor dames aanschaffen? Of wil je trainingssetjes met korte mouw en korte broek aanschaffen? Zoals deze voorbeelden laten blijken, heb je ongekend veel keuze. Binnen dit uitgebreide aanbod moet je daarom op zoek gaan naar de juiste voetbalkleding. De juiste voetbalkleding waar jij en de rest van het team naar op zoek zijn.

Kijk altijd naar kleding van de beste merken

Binnen het huidige aanbod vind je van meerdere merken voetbalkleding terug. Spijtig genoeg kan geconcludeerd worden dat niet alle merken aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen. Het advies is daarom om altijd voor kleding van A-merken te kiezen. Onder meer Nike, Puma en Adidas weten simpelweg kwaliteit te leveren.

Kijk goed naar het design van de kleding

Verder is het aan te raden om goed naar het design van de kleding te kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de pasvorm, naar de afwerking en naar de kleurstelling. Willen de dames een opvallend gekleurd trainingspak hebben? Of gaat de voorkeur juist uit naar een donkergekleurd trainingspak? De keuze is reuze; het is in ieder geval aan te raden om hier op voorhand al goed over na te denken.

Koop ook kleding voor de trainer(s)

Zien jij en jouw medespelers er gelikt uit in jullie voetbalkleding? Dan is het ook wel zo leuk om ook jullie trainer(s) leuk aan te kleden. Koop daarom ook een bijpassend trainingspak voor hem/haar. Als je het écht goed wilt doen, kun je ook nog kijken naar bijpassende sneakers voor op het voetbalveld.