Formida
Image default
Bouwmaterialen

Een bouwmeterkast is onmisbaar op een bouwterrein

Bouwmeterkast

Op bijvoorbeeld een bouwplaats is een goede stroomvoorziening een must. Zonder stroom kann u niet door werken waardoor de verbouwing vertraging oploopt. Omdat elektriciteit gevaren met zich mee brengt, worden er hoge eisen gesteld aan de veiligheid van een bouwmeterkast. Een bouwmeterkast is de kast die om het gehele elektriciteit heen zit. Dit beschermd het tegen weersinvloeden maar ook ongelukken. Sinds 2017 zijn de regels in Nederland nog meer aangescherpt zodat de veiligheid voorop staat.

 

Veiligheidseisen bouwmeterkast

 

Wanneer u een bouwmeterkast op de bouw wilt neerzetten dan moet deze aan een aantal standaardeisen voldoen, naast uw eigen eisen. Zo moet de bouwmeterkast voldoen aan de laatste versie van de norm laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen. Bovendien moet zowel de elektrische installatie als de bijbehorende aarding voldoen aan d veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallatie. En ten slotte moet de bouwkast aan de voorzijde voorzien zijn van een gele diehoekige sticker met daarin een bliksemschicht.  Dit zijn de algemene eisen.

Maar ook de binnenkant moet aan allerlei eisen voldoen voordat u deze mag gaan gebruiken. De afmetingen moeten bijvoorbeeld in orde zijn van de binnenkant. Ook de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt is belangrijk. Ook moet de bouwmeterkast afsluitbaar zijn. Er mag wel een klein ruitje in waarmee u de meterstand in de gaten kunt houden. De deuren moeten met behulp van een hangslot kunnen worden afgesloten. Dit is allemaal voor de veiligheid.

Wanneer u dus opzoek gaat naar een bouwmeterkast moet u hier sowieso rekening mee houden. Bekijk of het bedrijf aan de juiste eisen voldoet van de wet zodat u met vertrouwen een bouwmeterkast kan kopen. Wanneer u niet zeker weet welke specificaties u nodig heeft kan u altijd om advies vragen. 

https://www.elektrotec.nl/565-bouwmeterkasten