Formida
Image default
Bouwmaterialen

Acrylaat platen voor de interieurbouw

De interieurbouw is gespecialiseerd in het gebruik van acrylaat voor verschillende bouwkundige situaties, zoals op deze website is te zien. Toch is dit niet bekend bij veel architecten want acrylaat heeft namelijk vele voordelen t.o.v. het gebruik van glas of gewoon beton. Steeds vaker zien we de voordelen van acrylaat in bouwkundige objecten naar voren komen en dit geeft een zeer strak en moderne uitstraling aan een zakelijk interieur. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele balies die we in overheidsgebouwen zien. Vaak zijn de medewerkers extra beschermd door het gebruik van Acrylaat scheidingswanden of zelfs complete ontvangstruimtes. Acrylaat is nog helderder dan glas en hierdoor kan het ook uitstekend als scheidingswand worden gebruikt zonder de ruimtelijke blik te verkleinen.

Eigenschappen van Acrylaat

Acrylaat is een kunststof materiaalsoort die als platen zijn te verwerken. De bewerking gebeurd vaak door verhitting waardoor het materiaal in tegenstelling tot glas eenvoudig is te vervormen. Ook is acrylaat kras en breuk vast. Hierdoor is het materiaal ook uitermate geschikt ter beveiliging en of als voorzetraam t.o.v. een veel kwetsbaarder productsoort als glas. Omdat acrylaat ook nog eens veel goedkoper is dan glas kan juist bij extreme oppervlakte de keuze van een interieurbouwer voor acrylaat vallen. Denk maar eens aan wandafscherming, voorbouw of balies, trapombouw etc. De toepassingen zijn enorm en steeds vaker zien we acrylaat ook in de stedenbouw als materiaalsoort gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan carports en of geluidsschermen langs wegen.

Overige toepassingen

Natuurlijk zien we acrylaat als alternatief voor glas in veel meer situaties toegepast worden. Vooral als reclame en marketingmateriaal zien we acrylaat vanwege zijn geringe kosten en mogelijkheden vaak toegepast. Vazen, aquaria, display producten, reclameborden en meer zijn allemaal voorbeelden van acrylaat producten. Wanneer u acrylaat wilt toepassen maar niet precies weet of dit mogelijk is kunt u de specialist eens benaderen. Vink acrylaat is een bekend aanspreekpunt hiervoor en heeft een enorme achtergrond en ervaring in maatwerk acrylaat toepassingen.

https://www.vinkacrylaat.nl