Formida
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Dakmakers maken uw dak in orde!

Voor dak werkzaamheden en dak advies kunt u terecht bij Dakmakers. Deze firma is gespecialiseerd in het plaatsen van dakconstructies. Maar wat is een dakconstructie nu precies? U kunt er het volgende onder verstaan: het geheel van balken, spanten, platen en liggers dat stevig genoeg is om weerstand te bieden tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden: harde wind, storm, regen, sneeuw, warme en koude temperaturen. In de meeste gevallen is hout het basismateriaal. Gewapend beton, voorgespannen beton of staal worden ook gebruikt. Dak bekleding of dakbedekking is de beschermende laag boven op de constructie. Er zijn dekkingen van dakpannen, stro, riet, zink, koper, lood, leisteen, bitumen, teer, asfaltproducten, kunststof en glas. Belangrijke eigenschappen van een goed dak zijn onder meer:

-weerbestendig;

-isolerend;

-bestand tegen vocht dat vanuit onderliggende ruimtes opstijgt;

-bestand tegen extreem geluid dat van buiten komt;

-brandgevaarlijkheid beperkend.

Onderhoud van het dak

Hoe goed de staat ook is dakonderhoud op regelmatige basis is altijd aan te bevelen. Of u dak nu nieuw of oud is, groot of klein, klassiek of modern. Kleine schadeplekjes kunnen snel ontstaat. Als die onzichtbaar zijn, kan het probleem zich verergeren. Onderhoudswerkzaamheden waar Dakmakers veelvuldig voor worden ingeschakeld zijn: het vervangen van kapotte dakpannen, nokvorsten vastzetten, stormschade repareren, dakgoten vervangen, een dak isoleren, schoorstenen plaatsen, dak lekkages verhelpen. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar zonnepanelen. Eigenaren van woningen hechten namelijk belang aan duurzaamheid. Een dak met zonnepanelen draagt daar absoluut aan bij. Een andere naam voor een zonnepaneel is fotovoltaïsch paneel (PV-paneel). Zo’n paneel zet zonne-energie om in elektriciteit. De zonne-energie die zo ontstaat is duurzame energie. Globaal gesproken zijn dit de gebieden waar gebruik wordt gemaakt van zonne-energie:

-autonoom gebruik, ook wel ‘off-grid’ genoemd;

-netwerken van zonne-energie;

-de ruimtevaart;

-directe toepassing.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak en ook als u andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met Dakmakers. U kunt bellen (085-0220680) en mailen (info @ dakmakers.nl).

https://www.dakmakers.nl

Gerelateerde artikelen

Het ontmossen van daken

Daken

De Dakmakers tonen vakmanschap!