Formida
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Alles wat je moet weten over dakrenovatie

 Vaak komt het ongelegen wanneer je merkt dat je dakbedekking verouderd is. Bij een eventuele slijtage moet je zo snel mogelijk de dakrenovatieklus laten uitvoeren, omdat het dak een zeer kwetsbaar deel is van je huis. Wanneer de dakbedekking versleten is en daar wordt niets aan gedaan, kan de dakconstructie worden aangetast. Wanneer de constructie van het dak ook moet worden aangepakt, kunnen de kosten vaak snel oplopen. Voor het alleen vervangen van de dakbedekking zijn de kosten nog te overzien. Wanneer je een enkele m2 van je dak laat vervangen zal de prijs per m2 hoger zijn dan wanneer je het hele dak laat renoveren. 

Offertes 

Omdat de constructie van ieder dak anders is, kunnen de kosten van een dakrenovatie zeer verschillend zijn. Vraag bij meerdere dakdekkersbedrijven een vrijblijvende offerte aan. Wanneer je de offertes hebt ontvangen, kun je de prijsverschillen vergelijken. De prijzen kunnen tussen de verschillende dakdekkersbedrijven wel 40% verschillen. Kies voor een dakdekkersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Een dakrenovatie 

Wanneer je kleine problemen op het dak ziet, zoals gescheurde of verschoven dakpannen, dan kun je dat probleem zelf wel aanpakken. Wanneer je echter een lekkage op je plat dak hebt, is dat, wanneer je precies de plaats kunt bepalen waar er een scheur in de dakbedekking is, zelf te repareren.

Vaak zie je bij een plat dak niet waar de lekkage vandaan komt. Dan is het verstandig om er een geheel nieuwe dakbedekking op te laten leggen. Je moet daar nooit zelf aan beginnen. Laat ook hier voorafgaande aan de werkzaamheden enkele offertes maken. Wanneer je het dak laat repareren door een officieel dakdekkersbedrijf dan heb je garantie. Mocht er na een korte periode alsnog een lekkage optreden, zal het dakdekkersbedrijf dat kosteloos repareren.  Als een dakdekkersbedrijf bij je langs komt om het geheel te bekijken dan zal hij je misschien aanraden tot een algehele dakrenovatie. Vaak is dat de gehele dakbedekking. Ondanks dat daarvan de kosten vaak hoog zijn, kun je het beste deze raad opvolgen. Wanneer je een klein deel van het dak laat renoveren dan zal hij hoogstwaarschijnlijk het volgende jaar weer terug moeten komen voor een ander deel. Zo lopen de kosten verder op dan je lief is.  Wanneer je bij een hellend dak te lang wacht om de dakbedekking te laten vernieuwen kan het dakbeschot en de balken worden aangetast. Wanneer er daarna een geheel nieuw dak moet worden gelegd, zijn de kosten veel hoger dan wanneer alleen de dakbedekking moet worden vervangen. Eerst moeten er nieuwe balken en dakbeschot worden geplaatst en vervolgens de nieuwe dakbedekking.

Wanneer je niet weet wat je met je dak moet doen is het verstandig eerst en dakdekkersbedrijf uit te nodigen om je dak te bekijken. Hij kan vervolgens een prijsvoorstel doen voor de werkzaamheden die moeten plaatsvinden. Wacht nooit te lang wanneer je denkt dat er wat met je dak aan de hand is.

 

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/