Formida
Raamdecoratie en zonwering

Vouwgordijnen voor ieder interieur

Vouwgordijnen:

Ze zijn er in alle soorten en maten en populairder dan ooit, de vouwgordijnen. Vouwgordijnen worden gemaakt van gordijnstof en hierdoor is de keuze in stof enorm. Zo kunt u kiezen voor transparante vouwgordijnen door gebruik te maken van een vitrage of batist stof. Deze stoffen hebben een fijne transparante weving en zorgen voor een mooi lichteffect in uw interieur. Als u iets meer privacy wenst dan kunt u gebruik maken van een inbetween of semi transparante stof, deze stoffen zijn wat dikker dan vitrages. Als u helemaal geen inkijk wenst dan kiest u voor een dikkere dichte gordijnstof.

Groot voordeel is dat praktisch alle maten gemaakt kunnen worden. Doordat de gordijnstof in banen wordt gemaakt kunnen deze banen ook aan elkaar genaaid worden zodat er hele grote oppervlaktes gemaakt kunnen worden. Door deze naad in de baleinen weg te stikken zal niemand zien dat er meerdere banen zijn gebruikt. De meeste raamdecoraties hebben beperkingen vanwege stof of lamelbreedtes, maar bij vouwgordijnen is dit geen belemmering. Als de maten zo groot zijn dat handbediening niet meer mogelijk is omdat het te zwaar wordt dan kunt u ook kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Deze 230V motoren kunnen vouwgordijnen van 6 bij 6 meter eenvoudig optrekken. Elektrische vouwgordijnen zijn ook een handige oplossing voor ramen waar u bijvoorbeeld moeilijk bij kunt komen.

Leuk voordeel van vouwgordijnen is dat u van dezelfde stof ook gewone gordijnen kunt maken. Zo heeft u exact dezelfde stof en kleur zodat een mooie match ontstaat. Probeer maar eens een rolgordijn met een gordijn te combineren, door het verschil is stof is het bijna niet mogelijk dezelfde uitstraling te vinden. Daarnaast kunt u ook de vouwgordijnen voorzien van een verduisterende voering. Achter de stof wordt deze voering toegepast ter verduistering van de ruimtes. Ideaal is dat u zo door het gehele huis dezelfde stof heeft, in de woonkamer ongevoerde vouwgordijnen en op de slaapkamers dezelfde stof maar dan met een verduisterende voering.

https://blinddesign.nl