Formida
Design en ontwerp

Een goed lichtplan is van groot belang

Lichtplan

Veel mensen denken er niet aan dat licht cruciaal is in een woning of een bedrijf. Licht bepaald niet alleen de sfeer maar ook de werksfeer. Wanneer u geen goed licht heeft kan dit ervoor zorgen dat uw werknemers niet optimaal aan het werk kunnen. Sommige soorten licht kan ervoor zorgen dat mensen meer vermoeid zijn of zich vaker ziekmelden. Daglicht is het allerbeste natuurlijk, maar er zijn soorten lichten die daarbij in de buurt komen waardoor de werkprestaties duidelijk omhooggaan. Wanneer u de lichten wil gaan vervangen in uw bedrijf is het slim om aan een lichtplan te denken. Door middel van een lichtplan wordt er gekeken welk soort licht waar het best kan worden geplaatst. Een bedrijf hiervoor inhuren is het beste, zij weten wat goed is voor de mens en wat niet. Ook kunnen zij het meteen bestellen en monteren waardoor u heel snel ander soort licht in uw bedrijf hebt. Ook is zuinig licht belangrijk. Ledlampen zijn veel beter dan spaarlampen. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Lichtplan voor elke locatie

Door een goed lichtplan wordt er gekeken wat de juiste locatie voor welk sterkte licht is. Meestal worden de lichten afgestemd op de activiteiten in desbetreffende kamer. Een werkplaats heeft sterker licht nodig terwijl het fietsenhok bijvoorbeeld helemaal geen sterk licht nodig heeft. Elke soort locatie heeft dus een ander soort aanpak nodig. Een lichtplan wordt gemaakt voor:

–          Bedrijfshal

–          Magazijn

–          Kantoor

–          Sportveld

–          Terrein

–          Beveiliging

–          Industrieterrein

–          Werkplaats

Door veel ervaring weten de werknemers waar zij rekening mee moeten houden. Bijvoorbeeld de soort bewegingen die worden gemaakt. Op een sportveld moeten alle kanten worden belicht zodat u geen last heeft van uw eigen schaduw tijdens het sporten. Het is dus goed om een expert hier naar te laten kijken zodat u goed en efficiënt licht heeft in uw bedrijf.

http://www.interlinie.com/