Formida
Image default
Aanbiedingen

Veelgestelde vragen over het kopen van een snurkbeugel

Veel gestelde vragen over snurkbeugels

 

Welk anti-snurk mondstuk is geschikt voor mij?

Het beste anti-snurk mondstuk (ook wel bekend als een gebitsbeschermer) hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. De meeste gebitsbeschermers vallen in een van de twee categorieën. Mandibulair Advancement Devices (MAD’s) hebben een boven- en onderstuk dat zo ontworpen is dat het om uw tanden past en de kaak fysiek naar voren beweegt, waardoor de ademhalingsdoorgang groter wordt en er meer lucht kan passeren.

MAD’s zijn vaak kook-en-bijt gebitsbeschermers gemaakt van thermoplastisch materiaal. De gebruiker kookt de beschermer in water en bijt vervolgens in de thermoplastische kunststof om een afdruk op maat te maken. Nadat het materiaal is afgekoeld en hard is geworden, is de MAD klaar voor gebruik. Andere MAD’s worden speciaal gemaakt met de tandafdrukken van de klant, en sommige kunnen later worden aangepast aan het vooruitgangsniveau.

Doordat MAD’s op maat worden gemaakt, zijn ze zeer effectief. Ze zorgen er ook voor dat slapers door hun mond kunnen ademen, en omdat er geen uitstekende delen zijn, zijn deze gebitsbeschermers geschikt voor elke slaaphouding. MAD’s worden echter in verband gebracht met meer kaakpijn en -stijfheid, kwijlen en andere negatieve bijwerkingen. Veel mensen, waaronder mensen met een beugel of kunstgebit, kunnen ze niet gebruiken en er is meestal een recept voor nodig.

Het andere type mondbeschermer tegen snurken is de tongbeschermer (TRD), die ontworpen is met flenzen die tegen de lippen rusten en een klein vakje voor de tong. Het vakje zuigt de tong op zijn plaats en voorkomt dat deze terugvalt in de keel – een veelvoorkomende oorzaak van zwaar snurken.

TRD’s zijn lichter en gemakkelijker te dragen dan MAD’s, en ze hebben niet zoveel bijwerkingen. Ze zitten ook niet in de weg bij een kunstgebit of beugel, en voor de meeste is geen recept nodig. TRD’s kunnen echter meestal niet op maat worden gemaakt en hebben in plaats daarvan een “one-size-fits-all”-ontwerp dat sommige slapers beter van dienst zal zijn dan anderen. Ze kunnen ook de ademhaling beperken door een afdichting rond de mond te vormen.

Wil je weten wat onze favoriete snurkbeugels zijn? Ga dan naar de website!

Stoppen mondstukjes en gebitsbeschermers echt tegen snurken?

Mondkapjes kunnen zeer effectief zijn tegen zwaar snurken, vooral op maat gemaakte modellen. Er zijn echter ook andere remedies die kunnen helpen. Zo zijn slapen op de rug en alcoholgebruik voor het slapen gaan twee veel voorkomende redenen waarom mensen snurken. Het vermijden van de rugligging en het afzien van drankjes in de uren voor het slapen gaan kan het snurken verder verlichten als u een gebitsbeschermer gebruikt.

Sommige mensen snurken als gevolg van een medische aandoening die bekend staat als obstructieve slaap apneu (OSA), die niet alleen bevordert zwaar snurken, maar ook zorgt ervoor dat mensen wakker stikken of snakken naar lucht gedurende de nacht. Hoewel een gebitsbeschermer het snurken kan verminderen, is een CPAP- of BiPAP-machine meestal de beste behandeling voor mensen met OSA.

Zijn mondkapjes goed voor slaapapneu?

Sommige mensen met obstructieve slaapapneu (OSA) hebben baat bij het gebruik van een anti-snurk gebitsbeschermer. CPAP-therapie wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve behandeling voor OSA, maar een gebitsbeschermer kan de luchtstroom verbeteren en het snurken verminderen dat met deze slaapstoornis gepaard gaat. Als OSA bij u is vastgesteld en CPAP-therapie niet effectief is gebleken, praat dan met uw arts over anti-snurk gebitsbeschermers en andere alternatieve behandelingen.

Verplaatsen snurk-mondkapjes uw tanden?

Hoewel snurkbeschermers uw tanden niet verplaatsen zoals een beugel dat doet, kunnen ze wel de positie van uw kaak veranderen terwijl u ze gebruikt. Snurkgebitsbeschermers schuiven uw kaak fysiek naar voren om meer ruimte te creëren voor lucht om door uw ademhalingswegen te passeren. Dit kan ongemak veroorzaken bij sommige slapers en kan leiden tot TMJ of andere irritaties. Mensen met een kunstgebit, gebarsten tanden, tandheelkundige implantaten of een beugel mogen geen MAD-beschermers gebruiken, tenzij een arts hiertoe opdracht heeft gegeven.

Mondkapjes van het TRD-type creëren meer ademruimte door de tongbeweging te beperken in plaats van de positie van uw kaak te veranderen. Hierdoor veroorzaken TRD’s minder snel ongemak aan kaak of tanden. Overleg met uw arts voordat u een anti-snurk gebitsbeschermer kiest.

 

Voor meer producten of vergelijkingen, ga naar Slaapwijsheid

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/snurkbeugel/

Gerelateerde artikelen

Jouw radiozender op vakantie

Waarom je een terrasoverkapping moet overwegen

Een snelle iPhone reparatie waar u op kunt wachten: New Phone Repai