Formida
Image default
Banen en opleidingen

Recruitment team

recruitment team

Het Belang van een Goed Gestructureerd Rekruteringsteam

Als het gaat om het verwerven van talent, speelt het rekruteringsteam een belangrijke rol. Zij zijn verantwoordelijk voor het identificeren, aantrekken en selecteren van de beste kandidaten. In dit artikel gaan we dieper in op rekruteringsteams, hun ideale omvang en configuratie. We kijken ook naar recruitment process outsourcing (RPO) en wanneer u deze optie zou kunnen overwegen. Laten we beginnen!

Inhoud

 1. Bepaal de juiste omvang van uw rekruteringsteam
 2. Configuratie van het wervingsteam
 3. Uitbesteding van wervingsprocessen
 4. Het laatste punt
 5. FAQ

Bepaal de juiste omvang van uw rekruteringsteam

De ideale omvang van uw rekruteringsteam hangt af van verschillende factoren:

 • Schaarste aan doelgroepen op de arbeidsmarkt: Hoe meer opties u heeft voor kandidaten, hoe gemakkelijker het is om ze te identificeren, aan te trekken en te selecteren. Sectoren waar het moeilijk is om werknemers te werven, zoals onderwijs, gezondheidszorg, financiële diensten en IT, hebben mogelijk grotere rekruteringsteams nodig.

 • Verhouding actieve werkzoekenden ten opzichte van passieve werkzoekenden: Actieve werkzoekenden zijn gemakkelijker te identificeren en aan te trekken dan passieve werkzoekenden, die meestal tevreden zijn met hun huidige rol. Het kost meer tijd en moeite om passieve werkzoekenden te vinden en te overtuigen om voor uw bedrijf te werken.

 • Automatisering van het rekruteringsproces: De omvang en samenstelling van uw rekruteringsteam hangt af van hoe geautomatiseerd uw proces is. AI-gedreven tools kunnen helpen het talentwervingsproces te optimaliseren en tijd vrij te maken voor recruiters.

 • Inkoopbehoefte: Als u veel inkoop moet doen, kunt u eigen inkooppersoneel inhuren of dit deel van het proces uitbesteden.

 • Werkelijke cijfers: In de VS ligt het gemiddelde aantal sollicitaties per openstaande vacature per recruiter tussen de 30 en 40. Voor hogere functies kan het vervullen van 3 of 4 posities per maand een goed resultaat zijn, terwijl een recruiter met een groot volume 80 tot 100 posities tegelijk kan beheren.

Configuratie van het wervingsteam

De configuratie van uw rekruteringsteam hangt af van de grootte van uw organisatie:

 • Startups en kleine bedrijven: Vaak is de oprichter of CEO actief betrokken bij de selectie van nieuwe werknemers. Het inhuren van een freelance recruiter of bureau kan een eenvoudige oplossing zijn als het bedrijf zelf niet de juiste kandidaat kan vinden.

 • Middelgrote organisaties: Bedrijven met 10 tot 20 vacatures per jaar kunnen een HR-generalist inhuren die verantwoordelijk is voor het hele proces. Als dit niet haalbaar is, kan een parttime of freelance recruiter worden ingehuurd, of de rekrutering kan volledig worden uitbesteed aan een bureau.

 • Schaalvergroting en snelgroeiende organisaties: Bedrijven met 20 tot 80 vacatures per jaar hebben een vaste recruiter nodig, afhankelijk van het aantal vacatures en de schaarste van de doelgroep.

 • Grotere organisaties: Organisaties met 80 tot 1.000 vacatures per jaar hebben meerdere recruiters nodig, een teamleider of rekruteringsmanager, een data-analist, en mogelijk een toegewijde marketeer en assistent.

 • Grote organisaties en multinationale ondernemingen: Bedrijven met meer dan 1.000 vacatures per jaar hebben een directeur of vice-president Talent Acquisition nodig, samen met meerdere rekruteringsmanagers, recruiters, kopers, marketingpersoneel, een data-analist en ondersteuning bij werving.

Uitbesteding van wervingsprocessen

Soms beschikt uw interne rekruteringsteam niet over de capaciteit, vaardigheden of expertise om alle rekruteringsinspanningen te beheren. In dit geval kan recruitment process outsourcing (RPO) een goede optie zijn. RPO kan voordelen bieden zoals ervaren recruiters, recruitmenttools, bewezen processen en marktkennis. Er zijn verschillende soorten RPO’s, variërend van on-demand RPO tot volledige RPO.

Het laatste punt

Rekruteringsteams spelen een sleutelrol bij het identificeren, aantrekken en selecteren van topkandidaten. De ideale omvang van het team hangt af van factoren als de schaarste aan kandidaten, de mate van automatisering en het aantal vacatures dat ingevuld moet worden. In sommige gevallen kan het uitbesteden van uw rekruteringsproces een goede optie zijn.

FAQ

Wat doet het rekruteringsteam? Het rekruteringsteam is verantwoordelijk voor het identificeren, aantrekken en selecteren van de beste kandidaten voor openstaande vacatures binnen een organisatie.

Wat is de ideale omvang van uw rekruteringsteam? De ideale omvang hangt af van verschillende factoren, waaronder de schaarste aan kandidaten, de mate van automatisering en het aantal vacatures.

Wat is outsourcing van wervingsprocessen? Recruitment process outsourcing (RPO) is het uitbesteden van (delen van) het rekruteringsproces aan een derde partij om het rekruteringsproces te optimaliseren en te stroomlijnen.

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste HR-nieuws, trends en hulpmiddelen.

Ats Vacatures

 

https://www.dergatsjev.be/2024/06/vacature-plaatsen-en-verspreiden-de.html