Formida
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavische interieur is al een tijdje een heel erg populaire woonstijl. Een Scandinavisch interieur staat voor minimalistisch en bestaat uit eenvoudige ontwerpen met strakke lijnen. Lichte kleuren nemen de overhand gecombineerd met natuurlijke kleuren in een Scandinavisch interieur. Benieuwd welke soorten raamdecoratie perfect passen in een Scandinavisch interieur? In deze blog worden de drie meest geschikte raamdecoratie benoemd voor een prachtig Scandinavisch interieur.

Transparante vouwgordijnen

Transparante vouwgordijnen zorgen voor een authentiek element in je inrichting. Vouwgordijnen nemen weinig ruimte in en zijn makkelijk in gebruik. In Scandinavië zijn er in de zomer maar weinig  lichturen daarom is er veel behoefte aan licht in je interieur. Naast veel gebruik te maken van lichte kleuren is ook raamdecoratie dat veel licht van buitenaf doorlaat populair. Transparante vouwgordijnen laten veel lichtdoor. Van buitenaf zijn alleen schilhouten te zien. Behoefte aan meer privacy? Ga dan voor lichtdoorlatende vouwgordijnen.

Transparante gordijnen

Gordijnen zijn van het zelfde materiaal en kwaliteit als vouwgordijnen. Het verschil met vouwgordijnen is dat gordijnen meer inhoud hebben en meer sfeer geven wanneer je er grote ramen mee bekleed. Ook met gordijnen kun je kiezen voor transparante gordijnen die veel licht doorlaten. Gordijnen met lichte kleuren geven het gevoel van rust en ruimte in een Scandinavisch interieur.

Witte plissegordijnen

Tot slot zijn witte plissegordijnen erg stijlvol en erg populair voor een Scandinavische interieur. Plissegordijnen zorgen voor een strak interieur. Dankzij het handige top down buttom up systeem is de hoeveelheid lichtinval gemakkelijk zelf te bepalen. Wil je licht van buiten af aan de bovenkant, onderkant of aan beide kanten van je raam doorlaten? Met een plissegordijn is dit makkelijk te controleren, en kun je eindeloos genieten van de vele mogelijkheden.