Formida
Babykamer en kinderkamer

PVC vloer

PVC is de afkorting voor polyvinylchloride. Omdat pvc goedkoop en eenvoudig te bewerken is wordt het veel toegepast in verschillende industriële takken of is het vervanging voor bijvoorbeeld hout en beton. PVC was bij toeval ontdekt in 1838. Pas rond 1910 werd er onderzoek gedaan naar een commerciële toepassing van PVC. In 1926 is er een methode ontwikkeld om de PVC te plasticeren door verschillende additieven toe te voegen, het resultaat hiervan was een flexibel en eenvoudig te bewerken materiaal.  Na de 2e wereldoorlog heeft het gebruik van PVC een grote vlucht genomen in het dagelijks leven. PVC kan worden gebruikt in elektrische bedradingen, behang, vloerbedekkingen, beschermende kleding, riolering, beschoeiing, coatings, dashboards en vloeren, maar ook is de verpakkingsindustrie en landbouw een grote afnemer van PVC.

 Een PVC vloer is eens te meer hip en trendy en zie je steeds meer in huizen. PVC vloeren vallen onder de harde vloeren door meer sfeer in je huis te creëren kun je eventueel een karpet boven op de vloer te leggen en het zorgt ook nog eens voor extra warmte uitstraling in huis. Een PVC vloer kent een ongekende duurzaamheid, een ruim aanbod in kleuren en patronen en een hoge slijtageweerstand. Een PVC vloer kan bijvoorbeeld worden aangebracht in de woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer maar ook kan het op een trap worden aangebracht. Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming, is onderhoudsarm, vochtbestendig en heeft een laag loopgeluid.

De vloer is niet van echt te onderscheiden het heeft een natuurlijke uitstraling, dit komt vooral doordat de deco film wordt toegepast in PVC vloeren. Het is uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling, doordat PVC vloeren dunner zijn dan andere vloeren laten ze gemakkelijker warmte door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten en bespaard dus geld. De vloer is geschikt voor vochtige ruimtes het materiaal is niet gevoelig voor vocht en water. Klik PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Een verlijmde PVC vloer kan beter niet voor vochtige ruimtes gebruikt worden. Door dat vocht misschien in contact kan komen met lijm kan de vloer gaan verzepen door vocht hierdoor is er een kans dat de PVC stroken los komen. Het materiaal van een PVC vloer is geluiddempend.

De verschillen tussen klik of verlijmde PVC is dat klik PVC makkelijk is aan te leggen, geschikt voor vochtige ruimtes, geen schade aan ondergrond en dit kan wel zo zijn bij het verlijmen van de vloer.

http://4yourliving.nl/pvc-vloer-en-vinyl-vloeren/