Formida
Meubels

Beddenspecialist

Een beddenspecialist is iemand die eigenlijk alles weet van soorten bedden, boxspringen en beddentextiel. Iedereen weet wel wat een bed is, want we slapen er allemaal op. Er zijn ook bedden die ook gebruikt kunnen worden als bank dit beddensoort heet een slaapbank. Standaard op bed ligt een matras om je lichaam te ondersteunen, een kussen om je hoofd en nek te ondersteunen en een deken om je warm te houden tegen de kou.

Een beddenspecialist moet advies kunnen geven over alles wat met een bed te maken heeft of moet gespecialiseerd zijn op een gebied van de bedden. Ook moet een beddenspecialist de verschillen kunnen aangeven van verschillende producten.

Er bestaan verschillende soorten bedden en ieder bed heeft een andere afmeting. Een eenpersoonsbed heeft een afmeting van 90 x 200 cm, een tweepersoonsbed 140 x 200 cm, tweepersoonsbed 160 x 200 cm en nog een tweepersoonsbed van 190 x 200 cm.

Een boxspring is een verend matras met binnen vering gecombineerd met een onderstel. Een boxspring wordt ook wel vaak een hotelbed genoemd, omdat deze vaak hier wordt gebruikt door de duurzaamheid en het comfort. Een simpele vertaling voor boxspring is een bak met springveren, het is dan ook een matras die is gevuld met metalen spiraalveren hierdoor is er veel loze ruimte. Doordat er veel loze ruimte is geeft dit veel extra ventilatie in het matras. De standaard maat van een boxspring voor tweepersonen is 180 x 200 cm een gemiddelde boxspring is tussen de 40 en 50 cm hoog. De prijs kan variëren van €200 tot €10.000 afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Om het bed te beschermen wordt er beddengoed gebruikt. Dit is de benaming voor al het textiel dat op een bed wordt gebruikt. Het beddengoed bestaat uit een laken, sloop, onderlaken of moltondeken, dekbedovertrek, elektrische deken, dekens. Een laken wordt gebruikt over het matras hier slaap je op. Een kussensloop is een hoes die je over je kussen heen doet, tegenwoordig zit deze standaard in een set bij een dekbedovertrek. Een moltondeken of onderlaken is een deken van katoen die bovenop het matras ligt om het matras te beschermen hier bovenop komt dan weer het laken. Het dekbedovertrek is een hoes van textiel die over de deken komt om deze te beschermen. Een elektrische deken is een deken om het bed te verwarmen. Een deken is meestal een rechthoekig kleed dat bestaat uit een isolerend materiaal.

 

 

http://www.homanslapen.nl/beddenspecialist/