Formida
Huishouden en schoonmaak

Natuurstenen vloer reinigen

Een natuurstenen vloer is de perfecte keuze wanneer je voor een duurzame vloer wil kiezen. Een natuurstenen vloer kan namelijk levenslang meegaan en je hoeft het nooit te vervangen als je het goed onderhoud. Goed onderhoud is belangrijk want alles gaat uiteindelijk kapot als je er niet goed voor zorgt.

Een goed onderhoud van natuurstenen vloer begint bij het reinigen. Een natuurstenen vloer reinigen is niet hetzelfde als met een gewone vloer of zoals een laminaat vloer. Het natuurstenen vloer reinigen gaat heel makkelijk maar je moet het wel juist aanpakken. Het middel voor natuurstenen vloer reinigen mag absoluut geen zuur bevatten. Wat in veel schoonmaakmiddelen zit en soms doen mensen zelf een beetje citroensap in het water. Dit is iets wat je nooit moet doen omdat natuursteen niet goed tegen zuur kan. Zuur is dan ook heel slecht voor een natuurstenen vloer.

Het is het beste om het met lauw water te reinigen. Hierbij moet je zorgen dat het enkel vochtig is en niet nat. Water gaat namelijk ook in natuursteen zitten en dit is ook niet goed. Zorg dus enkel dat je met een vochtige dweil aan de slag gaat en niet een natte. Je kunt op de onderstaande sites meer leren over natuurstenen vloer reinigen.