Formida
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten

Een inbraak is een van de meest vervelende gebeurtenissen die iemand kan overkomen. Allereerst is het zo dat er een hoop spullen gestolen kunnen worden en het huis beschadigd kan raken. Daar komt bij kijken dat een hoop mensen mentaal gezien problemen kunnen oplopen omdat iemand in hun huis is geweest en het gevoel van veiligheid weg is. Je kunt dan ook maar beter voorkomen dat iemand het huis binnendringt en wat werkt dan beter dan een goed slot?

Cilindersloten tegen inbrekers

Inbrekers leren steeds nieuwere technieken om een deur open te kunnen breken. Hierdoor is het belangrijk om een slot te nemen welke bestand is tegen inbrekers, maar ook welke niet te oud is. Een cilinderslot is dan het beste idee. Een cilinder is namelijk veel moeilijker open te breken dan andere sloten. Een dubbele cilinder is het meest voorkomende slot. Bij deze is het mogelijk om van beide kanten een deur te kunnen openen en het cilinder komt dus aan zowel de voor- als achterkant van de deur uit. De sleutel kan in beide kanten gestoken worden. Voor de beste veiligheid kun je kiezen voor cilindersloten die gemaakt zijn met een SKG keurmerk. Hoe hoger dit keurmerk is, hoe beter het cilinderslot is om inbrekers te weren. Bij een cilinder zitten kleine stiftjes in het slot die precies moeten passen om de sleutel zodat deze gedraaid kan worden. Alles wat niet precies in deze stiftjes past wat in het slot gestoken wordt, kan niet zomaar het slot openen.

Kerntrekken

Vervolgens is het ook nog eens zo dat bij een cilinderslot de techniek kerntrekken toegepast wordt. Hierbij wordt een grote schroef in de cilinder geboord en vervolgens wordt deze eruit getrokken zodat het slot geforceerd is. Hierdoor is het alsnog mogelijk om de deur te openen. Het is dus belangrijk om een slot te nemen met kerntrekbeveiliging. Bij een slot als deze is de brug op de cilinder gemaakt van gehard staal en deze kan dus niet zomaar opengebroken worden door er een schroef in te boren. Kerntrekbeveiliging is dus ontzettend belangrijk wanneer je op zoek bent naar het juiste slot.

Tot slot

Een goed slot beschermt tegen verschillende technieken die inbrekers gebruiken om in te breken. Het is daarom belangrijk om de sloten eens in de zoveel tijd te controleren en te vervangen wanneer deze verouderen. Op die manier voorkom je inbraken.

https://mc-cilinder.nl/product-page/