Formida
Image default
Financieel

Gemiddelde kosten woningrenovatie

Een woningrenovatie kan flink wat geld kosten. Het ligt er natuurlijk aan wat je in je woning wilt renoveren. Is dit bijvoorbeeld alleen de badkamer? Dan kan het alsnog duur zijn, maar het is minder ingrijpend dan wanneer je een compleet huis wilt renoveren.

Wat kun je renoveren in een woning?

Je kan als het ware een complete woning renoveren. Maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de woning te renoveren. Denk hierbij aan de badkamer, de keuken of een aanbouw.

Wie gaat renoveren?

Voer je de renovatie zelf uit? Of besteed je de renovatie uit? Een woningrenovatie uitbesteden bespaart aan de ene kant veel stress, maar is aan de andere kant duurder dan wanneer je het zelf doet. Beide opties hebben voor- en nadelen. Een renovatie zelf doen is goedkoper en je hebt alles in  de hand, ook qua planning. Een aannemer de renovatie laten doen bespaart stress en je bent ervan verzekerd dat je huis perfect wordt afgewerkt. Aannemers hebben nou eenmaal meestal meer ervaring en kennis.

Financiële plaatje

Zoals gezegd kan een renovatie duur zijn. Ga voor jezelf na hoeveel geld je te besteden hebt. Maak op basis van dat budget een keuze van wat je precies wilt gaan renoveren. Wanneer je toch nog wat geld tekort komt maar de renovatie wel wilt gaan beginnen, dan kun je gebruik maken van een renovatielening. Afhankelijk van wat je wilt gaan renoveren kan het bedrag sterk verschillen. Ga voor jezelf na wat je kunt lenen en hoeveel je nodig hebt. Je moet het geld immers ook terugbetalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/renovatie