Formida
Vloeren

Wat is laminaat

Laminaat is een kunststof product dat uit meerdere lagen bestaat. Een speciaal proces zorgt ervoor dat deze lagen worden samengesmolten. De samengesmolten lagen zijn als volgt opgebouwd. Als eerste een toplaag. Deze is hard en transparant. Daaronder zit een laag bedrukt papier. Deze laag zorgt voor het dessin. De kern bestaan uit een plaat van houtvezels gemaakt van HDF of MDF. En daaronder is een kunststof laag bevestigd, ook wel de onderlaag. Deze laag is veelal geperst en bestaat uit fijne houtvezel en kunsthars.

Rustieke uitstraling van laminaat

Laminaat heeft de rustieke uitstraling van een echte houten vloer. Dit kom door het kunstig uitgewerkte houtstructuur dessin. Doordat er gebruik is gemaakt van een V-groef heeft de laminaat vloer nog meer de uitstraling van echt hout. De totale afwerking geeft het zijn authentieke uiterlijk. Laminaat kun je in veel variaties krijgen. Door de verschillende kleur- en structuurmogelijkheden kun je naast een houten vloer-gevoel ook het uiterlijk van natuursteen krijgen.

De vele voordelen van laminaat

Laminaat geniet nog steeds van een grote populariteit. En deze groeit nog steeds. Dit komt onder andere ook door de vele voordelen die laminaat biedt. Het is natuurlijk zeer duurzaam en bovendien erg prettig geprijsd. Laminaat is makkelijk te leggen en te onderhouden. Je kunt het bijna onderhoudsvrij noemen. Omdat de structuur van de oppervlakte gesloten is, kunnen stof en vuil hier niet tussenkomen. Dit maakt de vloer erg hygiënisch en is zeer geschikt voor mensen die last hebben van een allergie.

Kwaliteitsklasse van laminaat

Aan de hand van de gebruiksklasse kan de kwaliteit van laminaat worden onderverdeeld. Dit heeft te maken met onder andere slijtvastheid, vlekbestendigheid, stootvastheid, gladheid etc. De laminaat vloer moet aan veel kwaliteitsnormen voldoen anders wordt de vloer niet goedgekeurd voor de desbetreffende gebruiksklasse.

Bij Creon vloeren kunt u zich uitvoerig over de verschillende gebruiksmogelijkheden van laminaat laten informeren. Als u het product zelf eerst wil zien of voelen, kunt u altijd op afspraak langskomen in onze showroom.

 

https://www.creon-vloeren.nl/laminaat.html