Formida
Image default
Aanbiedingen

Wat is het belang van bouwhekken?

Als je werkzaam bent in de bouw dien je continue rekening te houden met de veiligheid van omstanders en je collega’s. Dit is niet vreemd omdat er veel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als de regels niet gevolgd worden. Het is bekend dat bouwhekken belangrijk zijn, maar toch weten veel mensen niet waarvoor ze dienen. In dit blogartikel kom jij het belang van bouwhekken te weten.

 

Hier dienen bouwhekken voor

Veiligheid staat op nummer één in de bouw. Er wordt rekening gehouden met een goed doordachte bouwplaatsinrichting. Onbevoegden horen niet zomaar op de bouwplaats te kunnen komen. Je kan een bouwplaats ook niet zomaar betreden zonder bril, veiligheidsschoenen of veiligheidshelm. Ook op een afgelegen gebied zijn bouwhekken van belang. Bouwhekken dienen ook als bescherming tegen de criminaliteit die plaats kan vinden. Gereedschap en materialen liggen over de bouwplaats heen en deze zijn niet goedkoop. Je wilt niet dat je gereedschap of materialen gestolen. Overigens wordt met bouwhekken ook vandalisme tegengegaan. 

 

Let hierop bij het aanschaffen van bouwhekken

Bij het aanschaffen van bouwhekken dien je met veel factoren rekening te houden. Ten eerste is het belangrijk om de locatie te observeren. Is er veel verkeer in de buurt of spelen er veel kinderen? Een veilige verkeerssituatie is belangrijk. Informatie over de ondergrond van de bouwlocatie dien je ook te verzamelen. 

 

Een extra veiligheidsfactor

De inrichting van je bouwplaats moet ook voldoen aan verschillende eisen en wetten voordat het bouwproces kan beginnen. Wellicht de belangrijkste schakel in dit proces zijn de bouwhekken. Met het gebruik van stevige bouwhekken zorg je er niet alleen voor de veiligheid van je medewerkers en het materiaal, maar ook zodat onbevoegden het terrein niet zomaar kunnen betreden. Als er om een bouwterrein geen hekken staan zou het een chaos worden. Onbevoegden kunnen zo het terrein op en af lopen, met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. 

 

Bouwhekken aanschaffen

Ben jij opzoek naar bouwhekken en wil jij een bouwproject starten? Neem gerust een kijkje op de website van bouwhekkenbelgie.be. Een bouwhek kopen doe je niet elke dag. Bouwhekken België voorziet je graag van advies welk bouwhek het beste bij je past. 

 

https://www.bouwhekkenbelgie.be/