Formida
Image default
Woning en Tuin

Wat houdt een woonverzekering precies in?

Verzekeringen zijn er om al jouw belangrijkste bezittingen te verzekeren. In feite kan je een verzekering afsluiten, voor alle mogelijke risico’s waarvan je niet zeker bent dat het zich gaat voordoen. Een mooi voorbeeldje hiervan: Je kan je huis verzekeren tegen een storm, wat onder de brandverzekering valt. Je bent er niet zeker van of er een storm zal zijn, en of die ook nog eens je huis zal beschadigen. Het is daarentegen praktisch onmogelijk om een levensverzekering af te sluiten wanneer je al een ongeneselijke ziekte hebt. Hoe groter het risico dat de verzekeraar neemt, hoe hoger ook de premie zal zijn die je moet betalen. Zo is het ook mogelijk om jouw huis tegen allerlei risico’s te verzekeren.

Een woonverzekering

Een woonverzekering is eigenlijk een bundel van 2 aparte verzekeringen. Zo heb je met een woonverzekering eigenlijk een opstalverzekering en een inboedelverzekering tezamen. Voor meer info kan je ook een kijkje nemen op Woonverzekering bij overstappen.nl

Een opstalverzekering

Een opstalverzekering verzekert eigenlijk alle vaste activa die betrekking heeft op en rond je woning. Zo is een garage naast je woning ook verzekerd, zolang ze vast verankerd is met de grond. Alles wat niet vast verankerd is in de grond, of aan je huis hangt, valt niet onder deze verzekering. Zo zal bijvoorbeeld een houten parket, die vastgelijmd werd aan de vloer, wel verzekerd zijn met behulp van deze verzekering, maar een vloer van klikplaten, die zonder veel moeite kan verwijderd worden, niet.

Een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert dan net het omgekeerde als de opstalverzekering. Wat wil zeggen dat deze verzekering alle losse stukken in en rond je huis verzekert. Hieronder vallen bijvoorbeeld meubels, of losse stukken zoals gordijnen en dergelijke. Voor het vergelijken van een inboedelverzekering, kan je kijken via Inboedelverzekering bij overstappen.nl. Zo vind je meteen nog wat extra informatie, alsook de laagste premievoeten.

De woonverzekering combineert dus beide verzekeringen in één!

Aangezien beide verzekeringen dekking geven voor complementaire items, is door middel van een woonverzekering je hele huis verzekert. Wanneer er bijvoorbeeld een brand is geweest, en je hele huis met de inboedel is vernield, dan betaalt je woonverzekering voor alle geleden schade.

Hoewel een woonverzekering niet wettelijk verplicht is, kan het toch handig zijn er een af te sluiten. Voor een hypotheek bijvoorbeeld is ze wel noodzakelijk! Kijk via Inboedelverzekering bij overstappen.nl en via Woonverzekering bij overstappen.nl voor het vergelijken van verschillende verzekeringen!