Formida
Image default
Cadeau

Snel een 3×3 Rubiks kubus oplossen zonder formules: een diagram met plaatjes

Zijn talloze pogingen om de Rubiks kubus op te lossen niet met succes bekroond? Alle gepresenteerde instructies op internet zijn geschreven door professionals, maar voor “dummies” lijkt de oplossing erg verwarrend? Denk je dat deze puzzel onmogelijk op te lossen is? Door onze stapsgewijze instructies te volgen, kun je niet alleen ’s werelds populairste puzzelvrije puzzel volledig in elkaar zetten, maar ook begrijpen hoe je het hebt gedaan.

Waar te beginnen
Dus je doel is om de Rubik’s Cube te verzamelen. Dit doen zonder te weten hoe het werkt, waaruit het bestaat en hoe het werkt, zal niet werken.

De standaard Rubiks kubus 3×3 is een mechanische 3D-kubus, waarvan elk vlak in een andere kleur is geverfd.
De traditionele opties zijn blauw, groen, wit, geel, rood en oranje. Facetten:

Middenstukken 6 stukken, één voor elke kant. Ze kunnen om de as draaien, maar ze veranderen nooit van positie, dat wil zeggen, ze bevinden zich altijd in de “juiste” positie. In de figuur zijn ze bruin gekleurd.
8 hoekstukken met elk 3 verschillende kleuren. Op de foto zijn ze paars.
Ribben 12 stuks met twee verschillende kleuren. Ze zijn tussen de hoeken – lichtblauw op de foto.

In totaal zijn er 20 beweegbare elementen in de Rubik’s kubus (12 randen en 8 hoeken) en de oplossing hangt rechtstreeks af van het weten hoe ze hun positie kunnen veranderen.
Als we één kant draaien, zien we dat de middenstukken op hun plaats blijven, de rand beweegt naar waar de randen zouden moeten komen en de hoek vindt plaats in de hoek.

Hieruit volgt dat elk element een bepaald type heeft, dat niet verandert na rotatie (de rand blijft de rand, het midden – het midden).

Frequente “vragen en antwoorden”
Wat moet een rubiks kubus zijn?
Hoeveel ribben heeft een Rubik?
Hoeveel schema’s voor het oplossen van een Rubiks kubus?

Ons doel is om alle elementen op de juiste plek te krijgen. Om de richting waarin je moet draaien en de “juiste plaats” van dit of dat vierkant te bepalen, moet je al je aandacht besteden aan de centrale elementen, omdat ze, zoals we al zeiden, een vaste positie hebben.

breinbrekers

https://breinbrekers.be/