Formida
Image default
Dienstverlening

Privé detective inhuren

Als je daar goede redenen voor hebt kun je een privé detective inhuren om iemand in de gaten te laten houden. Dat moet zodanig gebeuren, dat diegene het niet merkt. Je kan iemand om allerlei redenen laten volgen door een privé detective. Bijvoorbeeld om erachter te komen of er sprake is van een andere relatie, of iemand zich bezighoudt met stalking, of iemand probeert geld te ontvangen op basis van valse motieven, etc. Het werk van een privé detective is heel afwisselend. Meestal opereren ze onder de oppervlakte, maar een enkele keer komen ze positief in het nieuws, zoals als ze een vermist persoon weten op te sporen.

 

Planmatig werken

Het beeld van een privé detective is vaak gebaseerd op dat van bekende tv-series. Maar in de praktijk gaat het vrijwel nooit om stoere mannen of vrouwen met een pistool, die door de buurt rondsluipen op zoek naar bewijs van een misdaad. Als je overgaat tot een privé detective inhuren wordt er eerst anoniem een gesprek gevoerd over de opdracht. Dit vanwege de gevoeligheid van het onderzoek. Pas als de opdracht wordt aangenomen wordt gezegd om wie het gaat. Er zal vervolgens een plan worden gemaakt om tot het gewenste onderzoeksresultaat te komen. In veel gevallen is het de bedoeling dat de onderzochte personen op cruciale momenten worden gefotografeerd.

 

Offerte en plan

Na een gesprek, wat persoonlijk, telefonisch, via de chat, e-mail of live chat kan plaatsvinden, krijgt de aanvrager een offerte toegezonden en een schriftelijke bevestiging van de doelstelling van de opdracht. Daaruit moet blijken of de opdracht juist is geïnterpreteerd door de privé detective. Ook is er een voorstel te vinden van de methode die zal worden gebruikt om het onderzoeksresultaat zo efficiënt mogelijk te verkrijgen. In de offerte is ook een inschatting te vinden van de benodigde tijd, materialen en de wijze waarop het resultaat moet worden gepresenteerd.

 

Kosten van een privé detective inhuren

Een privé detective inhuren is niet goedkoop. Per rechercheur wordt een bedrag van € 80 per uur exclusief BTW gerekend. Daar kunnen aanvullende kosten voor materialen bijkomen. Meestal geldt ook een minimum aantal van 4 uren, dat moet worden afgenomen. Op basis van het eerste gesprek wordt een inschatting gemaakt van de uren die nodig zijn om de opdracht te voltooien. Als dat aantal uren is besteed en de opdracht is nog niet afgerond, dan wordt er een voorlopig resultaat gepresenteerd. Als opdrachtgever kun je dan besluiten om het daarbij te laten of om de opdracht helemaal af te maken. Dat kost uiteraard extra geld.

 

Conclusie

Een privé detective inhuren is niet goedkoop. Je moet wel heel erg zeker van je zaak zijn dat je zo’n rigoureuze maatregel neemt om iemand op heterdaad te kunnen betrappen. Je moet er ook rekening mee houden dat het onderzoek, dat door een privé detective wordt gedaan, een flinke aantasting kan zijn op de privacy. Daar ben jij als opdrachtgever verantwoordelijk voor. De privé detective zal er zelf alles aan doen om de gegevens en de privacy van de opdrachtgevers en degenen die gevolgd worden te beschermen.

 

Meer info: Kevdetectives.be

 

Gerelateerde artikelen

Kent u het verzekeringskantoor Crelan in Veurne al?

Een winkel van een totaalinrichting voorzien

Kartonnen dozen bestellen via een website uit Antwerpen