Formida
Image default
Kleur en Stijl

Lederen meubels en schoenen verven

Je hebt net een nieuw huis gekocht en hebt besloten om een aantal meubels zelf te maken. Je bent namelijk meubelmaker van beroep en weet ook precies hoe je meubels moet bekleden. Nu staan er een aantal lederen meubels te wachten om geverfd te worden, dus ga je op zoek naar de juiste verf voor lederen oppervlakten. Al snel kom je terecht bij de webshop van De Leerverfwinkel, want deze biedt de perfecte Angelus leerverf. Dit is leerverf op acryl basis, die zich diep hecht in lederen materialen. Niet alleen is de verf waterbestendig, maar ook beschermt de verf het oppervlak tegen krassen en is het van nature flexibel. Ook kun je verschillende kleuren met elkaar mengen wanneer je dit wenst en laat de verf geen strepen achter. Ideaal dus voor het beschilderen van je nieuwe meubels!

Naast het beschilderen van meubels kan Angelus Leerverf ook toegepast worden op lederen schoenen en tassen, zolang het object maar een glad, lederen oppervlak heeft. Als je dus graag een bijpassende outfit wil dragen bij je meubels, kun je jouw lederen schoenen verven in dezelfde kleuren als de leermeubels. Het mooie aan de Angelus leerverf is bovendien dat het een natuurlijke glans aanbrengt op het lederen oppervlak. Wanneer dit echter niet gewenst is, is Duller geschikt om de glans te verminderen.

Verder is het voor een aantal lederen objecten essentieel om de oppervlakte voor te behandelen. Dit kan gedaan worden met een ‘preparer’, die het oppervlak geschikt maakt voor het verven van het leer. Zo hebben sneakerschoenen vaak een laag fabriekslak, waardoor leerverf niet geschikt is voor de schoen. Deze moet dan eerst behandeld worden met aceton of een andere ‘preparer’. Je zal zien dat de leerverf door een voorbehandeling veel beter hecht aan het oppervlak en de schoen mooier glanst dan ooit tevoren.

https://www.deleerverfwinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

De invloed van een warm interieur op het gemoed en hoe u het bereikt

Schilder Brugge gevonden door offerte vergelijking

Vouwgordijnen in alle soorten en maten