Formida
Image default
Zakelijke dienstverlening

Isoleren van uw sprinklerleidingen

Sprinklerleidingen worden gekenmerkt door een watertoevoersysteem dat middels voldoende druk en snelheid water levert aan een distributiesysteem, waarop individuele brandsproeiers zijn aangesloten. Deze sproeiers staan op afstand van elkaar volgens het brandrisico. Een sprinklersysteem bestaat uit meerdere componenten, waarvan de sprinklerleidingen de cruciaalste zijn want deze verzorgen de watervoorziening naar de sprinklers zelf. De sproeiers bevinden zich in de aftakkingen van de sprinklerleidingen. Voor een optimale bescherming van uw systeem is het verstandig de leidingen te isoleren. Laat dit over aan een specialist als Fire Security uit Wortel, in de provincie Antwerpen.

Geen bevroren sprinklerleidingen meer door isolatie

Het kan zo zijn dat u een sprinklersysteem heeft, waar water altijd paraat staat. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat in de winter de leidingen bevriezen. Isolatie van uw sprinklerleidingen voorkomt dit. Door goede isolatie wordt de warmteafgifte vertraagd, waardoor de temperatuur van water boven het vriespunt blijft. Bevriest u het water in de sprinklerleiding? Dan kan dit als gevolg hebben dat de leidingen zullen barsten. De watertoevoer naar uw sproeiers zal zo verstoord worden en bij brand kan dit ernstige gevolgen hebben.

Vochtproblemen in uw sprinklerleidingen voorkomen met isolatie

Ook kunnen er vochtproblemen in uw sprinklersysteem ontstaan. Wanneer u daarom isolatie toevoegt aan uw sprinklersysteem moet het isolatiemateriaal een gesloten cel vormen. Zo voorkomt u dat water in uw leidingen van buitenaf binnendringt en condensatie veroorzaakt in uw isolatiemateriaal. Immers, dit kan weer leiden tot corrosie van uw leidingen of tot hoge operationele kosten.

Vraag meer informatie aan uw specialist van bluswatervoorzieningen

Voor de aanleg en het onderhoud van uw sprinklersysteem kunt u terecht bij het bedrijf Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen. Hoewel de organisatie zich voornamelijk richt op industriële klanten, kunt u ook als particulier beroep doen op deze Belgische firma voor de controle, de plaatsing en het herstel van uw bluswatervoorzieningen. Sprinklers zijn effectief bij de bestrijding van brand en er zijn meerdere mogelijkheden nodig. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen. De medewerkers staan altijd voor u klaar.

https://firesecurity.be/