Formida
Image default
Dieren

Hondje in de kou

Het weer wordt guur, de blaadjes vallen in een rap tempo van de bomen en we zien steeds minder van het zonnetje. Kortom, de herfst is in volle gang en de winter is niet ver weg. Dat heeft ieder jaar weer gevolgen voor onszelf maar ook voor onze huisdieren. Zoals bijvoorbeeld de hond. In deze blog vertel ik hoe je goed voor je hond blijft zorgen, ook als het weer kouder wordt. Lees je mee?

Geen koude pootjes

Niemand houdt van koude voeten, ook honden niet. Veel baasjes nemen de hond door weer en wind mee op lange wandelingen. Maar als het echt hard vriest kan dat enorm pijnlijk zijn voor de pootkussens van je hond. Gelukkig kan je daar wat tegen doen: hondenschoenen. Met hondenschoentjes is je hond beschermd tegen de vrieskou. Goed, hij of zij zal er wel eerst aan moeten wennen, geef ze de tijd. Uiteindelijk zullen ze je dankbaar zijn.

Wat voor vacht?

Nog iets om op te letten in de wintermaanden is de vacht van je hond. De meeste baasjes weten dit wel van hun viervoeter maar als je net een nieuwe pup hebt, weet je wellicht nog niet wat voor soort vacht die heeft. Zo kan het zijn dat jouw hondje geen ondervacht heeft. Dat betekent dat hij of zij minder bescherming heeft tegen de kou. Als het dan echt koud wordt, kan je jouw hondje het beste een jas aantrekken. Dat ziet er misschien wat sullig uit maar het scheelt een hoop geril en het zorgt ervoor dat jouw beestje ook in de koudere tijd graag naar buiten gaat.

Een warm mandje

En als we dan thuiskomen van het buiten rennen, ravotten, snuffelen en wandelen, dan moet er uiteraard een warm mandje klaar staan. Als je een nieuwe pup hebt, blijf dan goed opletten zodat de mand van je pup wel bij diens grootte past. Een passende mand is namelijk het meest comfortabel. Wij zetten in de herfst de mand altijd ietsje dichter bij de verwarming. Niet te dicht! Dan kan je hondje er zomaar tegenaan komen en zichzelf bezeren.

Aangepaste wandelingen

Blijf in de wintermaanden goed op je hond letten en pas waar nodig je routine een beetje aan. Is het te koud voor een lange wandeling, kies dan voor een korter loopje en ga een keertje extra. Zo hou je het voor jezelf en je viervoeter leuk. En ondertussen kunnen we niet wachten tot de sneeuw valt en we er met hond en al in kunnen duiken!