Formida
Image default
Woning en Tuin

Hoe kiest u de juiste poortopener?

Als u een antwoord wilt krijgen op die vraag, dient u met een aantal factoren rekening te houden en u moet goed letten op wat voor een poort u heeft. Er zijn namelijk schuif- en draaipoorten en niet iedere poortopener past op een bepaald type poort. Op een schuifpoort kunnen eigenlijk alleen schuifpoortopeners geplaatst worden. Voor een draaipoort kunt u de lineaire, ondergrondse of knikarm versie kiezen.

De vermoeidheidsfactoren moet u niet vergeten

De poort en zo ook de poortopener zijn onderhevig aan de vermoeidheidsfactoren. Dit zijn factoren die hun uitwerking hebben op de levensduur van de motor van uw poortopener. Ook bepalen deze factoren hoe hard een motor gedurende de jaren moet werken. Aspecten zoals wind, de afmeting van de poort, het gewicht van de poort en de frequentie van het poortgebruik zijn van invloed op de keuze die u maakt met betrekking tot de motor. Wind is bijvoorbeeld slecht in combinatie met dichte poorten. Een schuifhekopener kan slechts een maximaal gewicht dragen. Dit staat beschreven in de productomschrijving. De afmeting van de poort speelt vooral een rol bij dichte poorten, omdat u in dit geval al een veel sterkere motor nodig heeft om de boel goed te laten functioneren.

Informeer naar de juiste poortopener

Bent u van plan om een poortopener aan te schaffen? Dan bent u bij Poortland aan het juiste adres. Aarzel dus niet langer en neem contact op met deze specialisten. U kunt dan meteen al uw vragen stellen en krijgt meer informatie over de juiste poortopener voor uw poort. Binnenkort hoeft u dus niet meer uit de auto te stappen als u uw poort wilt openen!

 

https://www.poortland.be/