Formida
Image default
Kopen huren verhuizen

Een ambachtelijk rieten dak

Vooral vrijstaande woningen zie je regelmatig met deze vorm van kunst. Het is een kunst die afkomstig is vanuit de middeleeuwen. Sinds die tijd heeft de rietdekker heeft sinds deze tijd niet veel aangepast aan hoe het riet gelegd wordt. Doordat er zoveel lagen riet over elkaar heen gelegd wordt zorgt dit voor een optimale vorm van isolatie.

Vooral in het Oosten en Noorden van Nederland ga je nog veel daken vinden die gemaakt zijn van riet. De mensen die in 2017 riet op hun huis laten leggen zien de elegante en klassieke uitstraling van een huis. Het geeft vooral vrijstaande grote huizen en villa’s bijzondere uitstraling. Er ontstaat en eenheid tussen de moderne- en klassieke woning. Hiernaast is het ook een goede keuze als u gaat voor duurzaamheid en een milieu vriendelijk huis. Het riet wordt gemaakt van natuurlijke en lokale producten. Hierdoor helpt u de lokale bevolking en creëert u werkgelegenheid dicht bij huis.

Het is een kwalitatief sterk product dat vroeger een teken was van welvaart omdat het niet veel voorkwam. Het enige nadeel dat nog wel is benoemd wordt is dat het potentieel brandgevaarlijk is. Gelukkig hebben alle technologische innovaties van tegenwoordig ook invloed gehad op dit product. Tegenwoordig is het mogelijk om brandvertragende middelen, vonkenvangers, brand detectie systemen, onderconstructie en/of sproei-installaties te laten monteren. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen mogelijk.

Zoals u gelezen heeft biedt een rieten dak een heleboel voordelen zowel tastbaar als psychisch. Een rieten dak straalt wat uit, het heeft charme. Het is dan ook niet zomaar iets wat iedereen voor u op uw dak kan plaatsen. Het plaatsen van een rieten dak is werk voor een vakman. Nu is die door het internet niet heel ver meer bij u vandaan. Gewoon even naar de website van een rietdekkersbedrijf en u kan simpel een offerte aanvragen en kijken naar de mogelijkheden voor uw huis.

http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen Klik Klak zijn in 1 beweging op te zetten en plat te maken met een draagvermogen van 50

Verhuisdekens, pakdekens en kartonnen verhuisdozen zoveel meer dan inpakmateriaal .

Ethereum en ICO’s, wat is het en hoe kun je er rendement mee behalen?