Formida
Slim wonen en beveiliging

Diverse merken alarmsystemen

Je hebt zoveel verschillende soorten en merken alarmsystemen en nog zoveel meer verschillende aanbieders.

Wat is nu een goed alarmsysteem?

Een goed alarm geldt voor de meeste bedrade systemen. Wij kunnen niet zo snel meer een merk noemen wat wij kunnen noemen een onbetrouwbaar alarm. Belangrijker in de keuze is de bediening. Het moet gemakkelijk gaan, u moet er weinig tot geen omkijken naar hebben en niet zoals ze vaak werden geïnstalleerd, dat het onhandig in gebruik is. U niet de nacht niet zo naar beneden kan lopen omdat dan het alarm afgaat.

De bediening moet goed, handig en snel

Het bedienen van een alarmsysteem is en moet eenvoudig zijn. Een alarmsysteem schaft u aan voor jaren en dat moet niet met allemaal extra moeite. Ook zijn de meeste fabrikanten daarmee ook met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig hebben ze bijna allemaal wel de mogelijkheid om het systeem met een APP te bedienen. Of het zo handig is betwijfelen wij. Onze voorkeur ligt meer met de afstandsbediening en of een tag (ook wel druppel genoemd). Het alarmsysteem bedienen met een APP op de smartphone is in sommige gevallen handig. Maar niet bij thuiskomt. Als u thuiskomt het de auto en of de fiets, misschien wel uw handen vol van uw werk of de boodschappen. Wilt u niet uw telefoon hoeven te pakken, de APP te openen, wachten op de verbinding, als het tegenzit ook nog inloggen en daarna het systeem uit te kunnen zetten. Het is eenvoudiger als u toch uw sleutel van de voordeur pakt, tot dat daar direct een knop zit voor het uitschakelen van het alarm. Of doormiddel van een tag bij het bedieningspaneel.

Draadloos is werkt betrouwbaar

Een draadloos alarmsysteem is tegenwoordig ook zeer betrouwbaar en snel. Wel is het goed te kijken naar de frequentie van het alarmsysteem. Er zijn draadloze systemen dat werkt op 434Mhz en op 868Mhz. Dit ziet u ook direct terug in de prijs. Een draadloos alarmsysteem dat werkt op 868Mhz is over het algemeen betrouwbaarder dan een systeem dat werk op de gedeelde 434Mhz frequentie waar ook vele andere draadloze apparatuur op zit.

Er zijn diverse merken, soorten en maten. De systemen die verkocht worden bij MR-alarmsystemen en of MR-Beveiliging zijn door de professionele installateur gezien als goed en mooie systemen waar u rustig uit kunt kiezen. Laat u adviseren en kijk naar uw budget om de keuze voor het juiste alarmsysteem.

 

https://www.mr-beveiliging.nl/