Formida
Image default
Huisdieren

De beste slimme thermostaten

De beste slimme thermostaten

Met slimme thermostaten bespaart u geld en wint u vooral aan comfort. We presenteren de beste slimme thuisthermostaten. Van AVM, Eve, Tado, Homematic, Eurotronic, Devolo, Netatmo, Bosch, Wiser, Gigaset…

Technologie en tips en trucs

Een verwarmingssysteem dat automatisch weet wanneer het te koud wordt in de woonkamer – in de moderne slimme woning draait meestal niemand de radiator zelf. Thermostaten die zijn aangesloten op het internet communiceren met andere apparaten zoals smartphones, vragen weergegevens op, weten automatisch wanneer u op weg naar huis bent en verwarmen zelfs uw eigen vier muren voor.

De installatie van slimme thermostaten is zeer eenvoudig. Maar niet elke slimme verwarmingsoplossing is geschikt voor elke gebruiker en de producten op de markt verschillen aanzienlijk. PC-WELT laat u kennismaken met de meest interessante slimme thermostaten. We zullen u laten zien wat u moet overwegen op het gebied van draadloze standaarden en welke benaderingen voor u in twijfel worden getrokken.

Controleer de basisprincipes op voorhand: Welke slimme verwarmingsbesturing is de juiste?
Slimme verwarming voor huis of appartement?

De keuze van de juiste netwerkthermostaat hangt in de eerste plaats af van het feit of u toegang hebt tot de centrale verwarmingsbesturing. Voor huiseigenaren is er een steeds groter wordende markt van oplossingen die de centrale ketel of gasketel direct aansturen. Draadloze actuators daarentegen vervangen de klassieke draaiknop op de radiator en maken de regeling in de kamer mogelijk. Dit is de keuze voor huiseigenaren.

radioprotocollen

Net als bij andere slimme thuisoplossingen hebben ook de fabrikanten hun eigen voorkeuren als het gaat om radio-standaarden: Deze variëren van het Bluetooth laag-energieprotocol met lage batterijcapaciteit en het gecodeerde Homematic-protocol (Bidcos, Bidirectional Communication System in de 868 MHz-band bidirectioneel en gecodeerd met 128 bits) tot RWE en Enocean en de Zigbee-standaard die bijvoorbeeld door Tado en Wiser wordt gebruikt; Tado’s Zigbee-protocol is echter niet compatibel met het Zigbee-protocol van Amazone-Echo Plus. Zelfs de Dect-standaard die bekend is van draadloze telefoons wordt gebruikt: als een bijzonder energiebesparende Dect ULE, wat Digital Enhanced Cordless Telecommunications Ultra Low Energy betekent. AVM gebruikt Dect ULE om bijvoorbeeld de Fritz Dect 300/301 aan te sluiten op de Fritzbox.

Compatibel met Amazone-Echo, Google Home en Apple Homekit

Daarnaast moet u ook de compatibiliteit met digitale assistenten zoals Amazon Echo , Google Home of Apple Homekit controleren voordat u deze diensten koopt, als u ze wilt gebruiken. Immers, het bedienen van het slimme huis met de stem kan voor veel gebruikers een rol spelen – zolang je maar geen probleem hebt met Amazon, Apple en zelfs Google die meeluisteren in je huis! Homematic IP en Wiser ondersteunen bijvoorbeeld Alexa en Google Home, Tado ondersteunt bovendien Apple Homekit. Eve Thermo daarentegen ondersteunt alleen Apple Homekit. Fritz Dect 301 van AVM daarentegen kan niet met de stem worden bestuurd. Maar er is een workaround om ten minste de Fritz Box met Alexa te controleren.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-slimme-verwarmingsbesturing/