Formida
Image default
Woningaanbod

Belangrijke verzekeringen bij kopen van een huis

Het kopen van en eigen woning is voor veel mensen een van de grootste beslissingen in hun leven. Naast het plezier van een eigen woning betekend het in de regel ook het aangaan van een grote en langdurige financiële verplichting. Via de juiste hypotheek is dit in ons land prima te regelen, maar daar hoort ook een passend 

verzekeringspakket bij. Van der Helm makelaar Hilversum kan u hierbij uitstekend adviseren. Hieronder leest u een overzicht van de meest belangrijke verzekeringen voor huiseigenaren. 

Opstalverzekering

De opstalverzekering is verplicht wanneer er sprake is van een hypotheek. Met deze verzekering is de opstal, een door een mens op de grond geplaatst object, verzekerd tegen schade. De verzekering dekt schade aan het huis ontstaan door brand, storm, lekkage of brand. 

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt schade aan spullen die niet aan het huis vastzitten zoals vloerbekleding, meubels, apparatuur en kleding. Deze spullen kunnen schade krijgen door bijvoorbeeld inbraak, brand, overstroming of storm. Het is geen verplichte verzekering maar verstandig om af te sluiten. De vervangende waarde van alle losse spullen in huis is vaak een onverwacht hoog bedrag. 

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen financiële risico’s bij aansprakelijkheid. Het gaat door u onopzettelijk veroorzaakte lichamelijke of zaakschade aan derden. Schade veroorzaakt door uw kinderen valt ook binnen deze verzekering. 

Woonlastenverzekering

Door arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid kan uw inkomsten plotseling en ongewenst dalen. Deze verzekering betaald gedurende een bepaalde periode een deel van uw hypothecaire lasten waardoor u deze inkomstendaling kan opvangen. De dekking bij werkeloosheid is aanvullend en afhankelijk van de hoogte van de werkeloosheidsuitkering. 

Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandverzekering geeft u gratis juridische hulp bij een juridisch conflict. Dit kan belangrijk zijn bij de aankoop van een huis op het moment dat afspraken niet worden nagekomen, of het huis verbogen gebreken bevat. De verzekering kan in natura of in geld zijn afgesloten. In het laatste geval kiest u zelf de gewenste juridische bijstand door een advocaat naar keuze. 

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is voor de meeste hypotheken een verplichte verzekering. Bij overlijden zal de verzekering een bedrag uitkeren aan de nabestaanden waardoor de bank de zekerheid heeft dat de hypotheek zal worden betaald. Voor de nabestaanden geeft het zekerheid dat ze in de woning kunnen blijven wonen. 

Uitvaartverzekering

De overlijdensverzekering zorgt ervoor dat een dienstenpakket of een geldbedrag bij overlijden wordt uitgekeerd. Omdat de kosten van een uitvaart hoog kunnen uitvallen blijven de nabestaanden niet achter met hoge kosten. Een geruststellend gevoel voor u en uw familieleden. 

Van der Helm makelaar Hilversum geeft u graag uitleg bij vragen over bovenstaande verzekeringen.

https://www.vanderhelm.nl/