Formida
Image default
Zakelijke dienstverlening

Aanstelling van een preventieadviseur op vakkundige wijze

Als uw bedrijf meer dan 20 werknemers in dienst heeft, bent u verplicht om te voorzien in de aanstelling van preventieadviseur. Staan er minder dan 20 personeelsleden op uw werkvloer? Dan kunt u in principe als bedrijfsleider zelf optreden als preventieadviseur. Als u dan toch voor de aanstelling van een betrouwbare preventieadviseur staat, kunt u indien gewenst beroep doen op de hulp van de professionals van adviesbureau Wiels. Dit ervaren adviesbureau heeft een heel divers team klaarstaan dat zich gespecialiseerd heeft in onder andere milieu, energie, veiligheid en preventie. Zij zetten hun kennis en expertise graag voor u in en zoeken met u naar een totaaloplossing.

Het takenpakket van de preventieadviseur

De aanstelling van een preventieadviseur gaat samen met een heel divers takenpakket. Enkele taken die deze adviseur tot een goed einde moet brengen, zijn:

  • Advies geven in verband met het opstellen van instructies en de vorming van medewerkers
  • Onderzoeken van incidenten en arbeidsongevallen
  • Secretariaatswerk verrichten voor het Comité PBW
  • Documenten opstellen in verband met arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen

Dit is echter maar een kleine greep uit het aanbod van taken die de preventieadviseur na zijn of haar aanstelling moet volbrengen. Bovendien hangt het niveau van opleiding van de preventieadviseur af van de risico’s van het bedrijf. Heeft u hulp nodig van een specialist met jarenlange ervaring? Neem dan zeker deze specialisten onder de arm!

Vraag hulp aan deze specialisten

Staat u voor de taak om een nieuwe preventieadviseur aan te stellen? Dan kunt u bij adviesbureau Wiels te Zwevegem, in de provincie West-Vlaanderen, rekenen op professionele hulp indien u dit wenst. De aanstelling van een nieuwe preventieadviseur is een serieuze taak die u met de nodige zorg moet volbrengen. Wilt u meteen een afspraak maken met deze specialisten? Of heeft u eerst nog enkele vragen of opmerkingen? Neem hoe dan ook contact op met hen, zij staan u graag te woord.

https://www.wiels.be/nl