Formida
Image default
Aanbiedingen

4 Populairste sporten van dit moment

In de wereld zijn veel culturen, veel verschillende mensen en ook veel verschillende sporten die mensen graag volgen. Het is leuk om te zien welke sporten nu het meest populair zijn in de wereld, en welke toch niet in het lijstje staan. In deze blog gaan we kijken naar 4 van de meest populairste sporten van dit moment.

België voetbal

Voetbal is verreweg de populairste sport ter wereld. België voetbal zijn twee worden die zeker samen gaan, maar ook Nederlanders zijn gek op voetbal. Of het nu gaan om het EK, WK of Jupiler pro league. We houden van voetbal, met wereldwijd 3,5 miljard fans kijken we samen naar de Jupiler pro league.

Cricket

Op nummer twee staat cricket! Cricket is de op één na populairste sport ter wereld met wereldwijd zo’n 3 miljard volgers. Cricket wordt veel gespeeld in lande zoals, Engeland, India, Australië, in veel Aziatische landen etc.

Cricket wordt gespeeld op een rechthoekig veld van 22 meter lang, waar het gespeeld word met 2 teams van elk 11 spelers. De team wisselen af in een poging runs te genereren. Het ene team veld terwijl de andere partij aan slag is.

Hockey

Hockey heeft ook zo’n 3 miljard fans wereldwijd en is erg populair in Amerika, Canada, Azië, Europa, Afrika en Australië en is daarom de op twee na populairste sport ter wereld op dit moment. Bij hockey moet een bal met een hockeystick in het doel van de tegenstander terecht komen. Twee teams nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk doelpunten te behalen. 

Racen

Of het nu gaan om formule 1 racen, paarden racen, motorGP racen, mensen houden van racen. Race sporten zijn dan ook overal ter wereld razend populair. Onze Max Verstappen heeft veel fans in Nederland en over de hele wereld veroverd.

Dit zijn de populairste sporten ter wereld op dit moment, het is voor ons een verrassende lijst geworden met onverwachte uitkomsten. Welke race vind jij het leukst om te volgen?

https://www.voetbalnieuws.be/