Formida
Image default
Geldzaken

Wat zijn cryptocurrency’s nu eigenlijk?

Wat zijn cryptocurrency’s nu eigenlijk?

Misschien heb je al veel over cryptocurrency’s gehoord, maar je nooit verdiept in wat dit eigenlijk is. Tegenwoordig wordt er steeds meer gedaan met digitale valuta en er is een kans dat dit het geld van de toekomst wordt. Ook al zal het zo’n vaart nog wel niet lopen, het is wel zo dat cryptocurrency’s een integraal onderdeel gaan uitmaken van ons leven. Maar wat zijn cryptocurrency’s nu eigenlijk?

Digitale valuta

Een andere naam voor cryptocurrency’s is digitale valuta en dit is een zeer accurate omschrijving. Net als standaard valuta’s zoals de euro, de Amerikaanse dollar of de roebel, zijn er digitale valuta’s die niet bestaan uit fysieke munten en briefjes. Cryptovaluta’s zijn volledig digitaal en dus ontastbaar. Toch hebben ze een waarde en is er sprake van een crypto koers. De Bitcoin is de bekendste en eerste cryptovaluta, maar ondertussen is het aantal uitgegroeid tot honderden varianten.

Er is een actieve markt en er zijn mensen die zeer effectief handelen in cryptocurrency’s. Wil jij dit gaan doen, dan is het wel aan te raden om de markt goed in de gaten te houden, omdat de koers sterk fluctueert.

Hoe werken cryptocurrency’s?

Het is misschien moeilijk om je voor te stellen dat je geld kunt uitgeven dat eigenlijk in fysieke vorm niet bestaat. Heb je geld op je bankrekening, dan is dit ook zo, maar ga je naar de geldautomaat dan kun je het gemakkelijk omzetten in briefjes.

Als jij een cryptocurrency wilt gaan kopen, bijvoorbeeld bij Bitvavo, dan moet je een online portemonnee/wallet aanmaken om het in op te slaan. Via deze wallet kun je vervolgens met je geld doen wat je wilt, dus je kunt het uitgeven in een (web)winkel, je kunt het naar iemand anders overmaken en je kunt het weer laten terugzetten naar je bankrekening. Betalen met cryptovaluta is volledig anoniem en er komen geen bank, rekeningnummers, kaartnummers en veiligheidscodes bij kijken. Het kan zeker geen kwaad om je er wat verder in te verdiepen.

 

http://bitvavo.com/

Gerelateerde artikelen

Uw vordering verkopen kunt u zo doen

Een vordering verkopen aan een incassobureau

Welke letselschade advocaat moet ik kiezen?